Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι κέρδισε η Κάλυμνος από τη συνάντηση βουλευτών; Ψίχουλα…

Η ΑΡΓΩ παρουσιάζει το τελευταίο δελτίο τύπου (5.5.11), το οποίο εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση του Πα.Σο.Κ. για τη συνάντηση των τριών βουλευτών στην Κάλυμνο, τη Μ. Πέμπτη (21.4.11), και καταθέτει την άποψη της:

 

 

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ                                                                     

Ενορία Χριστού - Κάλυμνος

Τ. Θ. 180 - Τ. Κ. 852 00

τηλ.: 697 7 912526 – 2243 0 50907

URL. http://do.pasok.gr/kalymnos

E-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή η ανοικτή ενημερωτική συνάντηση της Μεγάλης Πέμπτης με το Νίκο Ζωίδη, τον Γιώργο Κασσάρα και τον Γιώργο Νικητιάδη συνεχίζει να τροφοδοτεί σενάρια και παρερμηνείες, επανερχόμαστε και κλείνουμε το θέμα αναφέροντας τα παρακάτω:

1.       Από αυτήν την συνάντηση, η Κάλυμνος κέρδισε την χρηματοδότηση του Αναρριχητικού Φεστιβάλ με 10.000€, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

2.       Επίσης, η Κάλυμνος κέρδισε την οριστική χρηματοδότηση για την υλοποίηση του FINAL FOUR του κυπέλλου υδατοσφαίρισης, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας.

3.       Ακόμα, η Κάλυμνος πέτυχε την άμεση ενεργοποίηση της προκήρυξης 7 θέσεων εργασίας στις Αρχαιολογικές υπηρεσίες του νησιού.

4.       Επιτεύχθηκε ο αδιαπραγμάτευτος ρόλος της Καλύμνου και προγραμματίστηκε ειδική συνάντηση στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής για το ακτοπλοϊκό.

5.       Και τέλος η Κάλυμνος κέρδισε τον προγραμματισμό ειδικής συνάντησης για το ζήτημα των καυσίμων των Αλιέων μας.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά έγιναν ανακοινώσεις εντός της αίθουσας.

Αυτά όμως «θάφτηκαν» στο βωμό των σκοπιμοτήτων, αφού οι τρεις ώρες συνεδριάσεως και δημιουργικού διαλόγου δεν προβλήθηκαν – πλην μιας εξαίρεσης (Δ/νση ΑΙΓΑΙΟ ΤV) και το μόνο που προβλήθηκε ήταν το φασιστικό, γραφικό και κακόγουστο show που αναλύσαμε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας. Υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης και αποσιώπησης όλων αυτών που η Κάλυμνος «απέσπασε» από τους εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αυτές οι ενέργειες δεν ζημίωσαν το Κίνημα μας, αλλά την ίδια την Κάλυμνο, αφού η έλλειψη προβολής όλων των παραπάνω, λειτούργησε εις βάρος της Δημοκρατίας και του αναφαίρετου δικαιώματος στην ορθή ενημέρωση των πολιτών.

Η αναφορά μας στα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Η αγένεια, η στημένη αγανάκτηση, ο προμελετημένος αυθορμητισμός, η προσχεδιασμένη επιλεκτική προβολή του δήθεν αγανακτισμένου έως πρότινος τοπικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, είναι στοιχεία ξένα προς το Κίνημά μας και στοιχεία ξένα για τον τόπο μας. 

Σε αυτές τις ώρες ευθύνης, αποτελεί υποχρέωση για κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, η προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στον πολιτικό χώρο μας και απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό στις διαδικασίες μας.

Οι προβοκατόρικες ερμηνείες ότι δήθεν χτυπάμε τη δημοτική παράταξη που ανήκει σήμερα ο κ. Διαμαντής συνιστούν μια εξίσου κακόγουστη, υστερόβουλη και αντιδημοκρατική πράξη που συνεχίζει να πυροδοτεί μόνο τα περίεργα και υποκριτικά αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας,  όσων ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν και να διαιωνίσουν αυτό το ιδιότυπο show.  

Ειδικότερα, για την ανάμειξη του ονόματος του ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΟΥΖΗ και της παράταξής του ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, καταθέτουμε μόνο το σεβασμό και την τιμή μας,  καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της και ο επικεφαλής,  συνεργάζονται άψογα και υπηρετούν με συνέπεια και ήθος όλες τις διαδικασίες του Κινήματός μας,  σε τοπικό επίπεδο, ως μέλη και φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ακριβώς, τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες δύο παρατάξεις που συνθέτουν το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλύμνου. 

Ως Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου διαφυλάξαμε και διαφυλάττουμε τις σχετικές αποφάσεις του Κινήματός μας και αφήνουμε τους χειρισμούς της Αυτοδιοίκησης στους αιρετούς εκπροσώπους του Καλυμνιακού Λαού. 

Αυτά ισχύουν για μας, καθαρά και χωρίς περιστροφές…

 

Θεόδωρος Μ. Σεργίου

Κάλυμνος 5/5/2011

Σχολιασμός από την ΑΡΓΩ

Όταν λέει η Τ.Ο. Πα.Σο.Κ., διά του γραμματέα κ. Θ. Σεργίου, ότι όλα τα ΜΜΕ «έθαψαν» τις ειδήσεις που βγήκαν από τη συνάντηση, πλην ενός μέσου (του ΑΙΓΑΙΟ TV), αυτό πρέπει να προβληματίσει την ίδια την Τ.Ο. και όχι απλώς να το καταγγέλλει (η ΑΡΓΩ τη Μεγ. Εβδομάδα, κατά πάγια τακτική, δεν παρίσταται σε καμιά εκδήλωση ή συνάντηση, λόγων υποχρεώσεων του συντάκτη της, ιεροψάλτης γαρ, αλλά και λόγω ημερών).

Επί της ουσίας τώρα: Είδα από την τηλεόραση τη συνάντηση του υφυπουργού κ. Νικητιάδη και των βουλευτών Ν. Ζωίδη και Γ. Κασσάρα. Και οι τρεις τους φιλικά μας πρόσωπα, πλην όμως η  «γεύση» ήταν μία από τα ίδια. Ας δούμε ψύχραιμα τι «κερδίσαμε» από τη συνάντηση αυτή:

1)  10.000€ για το Αναρριχητικό Φεστιβάλ: Φτάσαμε να θεωρούμε επιτυχία την οικονομική ενίσχυση των 10.000€ σε θέματα τουρισμού! Μεγάλη η προσπάθεια και η πρόοδος της Καλύμνου στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ευτελές και ταπεινωτικό το ποσό των 10.000€.  

2)  Χρηματοδότηση του Final Four του κυπέλου υδατοσφαίρισης. Καλές αυτές οι εκδηλώσεις, δίνουν κατιτίς, αλλά δεν αποτελούν και εργαλεία ανάπτυξης. Με 30-40.000€ για την εν λόγω αθλητική διοργάνωση η Κάλυμνος παίρνει ένα «φιλοδώρημα» καλούτσικο, αλλά όχι για να θριαμβολογούμε. Ακόμη κι αν γίνουμε Μαρακανά, ακόμη κι αν τα δώσουμε όλα για τα ποδόσφαιρα και πάσης φύσεως πυροτεχνήματα, ό λαός δεν θα ανασάνει από τα προβλήματά του: υπανάπτυξη, ανεργία, φτώχεια, ναρκωτικά, παραβατικότητα κ.α. Απλώς θα παίρνει το «αναισθητικό» του και θα «βλέπει» αλλού, να ξεχνά τον πόνο του.

3)  7 θέσεις στην Αρχαιολογία.  Αν είναι μόνιμες, είναι επιτυχία. Αν είναι συμβάσεις για το καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί μας χώροι, δεν είναι λύση σοβαρή. Ο κόσμος ψάχνει για μόνιμη δουλειά, όχι για καλοκαιρινά βολέματα.

4) Ακτοπλοϊκό & «ρόλος της Καλύμνου»: Πού είδε η Τ.Ο. ότι «επιτεύχθηκε ο αδιαπραγμάτευτος ρόλος της Καλύμνου»; Ποιος ρόλος, από ποιους αναγνωρίστηκε αυτός ο ρόλος και πώς επιτεύχθηκε; Ακούμε χρόνια το «παραμύθι» για το «ρόλο της Καλύμνου» και το μόνο που βλέπουμε είναι η στασιμότητα της Καλύμνου. Για το ακτοπλοϊκό κουράστηκε ο κόσμος και αγανάκτησαν οι επαγγελματίες. Ακούμε για «μεταφορικό ισοδύναμο» και πλοία, χωρίς να βλέπουμε πλοίο στον ορίζοντα.

5) Ειδική συνάντηση για το θέμα των καυσίμων στα αλιευτικά σκάφη. Να εξηγούμαστε: Το να δέχεται ένας υπουργός να μας ακούσει, αυτό δεν είναι επιτυχία! Για τι τον εξέλεξε βουλευτή ο λαός; Είναι δυνατόν να θεωρούμε σημαντική είδηση το ότι θα μας δεχτεί ο τάδε υπουργός; Αυτό δεν ταιριάζει στην πολιτική μας αξιοπρέπεια.

Επίλογος για τη συνάντηση: Μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω οι βουλευτές μας; Ασφαλώς, όχι. Ο,τι μπορούσαν έδωσαν οι άνθρωποι. Μπορούν αυτοί οι συγκεκριμένοι να λύσουν το ακτοπλοϊκό μόνοι τους και δεν το κάνουν; Ασφαλώς όχι. Είναι υπόθεση άλλου υπουργείου και γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής. Κατανοητό. Δεν πρέπει όμως και να νιώθουμε τόση ικανοποίηση που θα δεχτούν να μας ακούσουν σε ειδική συνάντηση. Ούτε να διαμαρτυρόμαστε, επειδή όλα τα ΜΜΕ δεν ενθουσιάστηκαν όσο η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Για τα περί «σόου» από επαγγελματία, κατά τη συνάντηση των βουλευτών, πιστεύουμε ότι «φουσκώσανε» εντελώς αδέξια ένα θέμα ελάσσονος σημασίας και το ανήγαγαν σε μέγα πρόβλημα με δηλώσεις υπερβολής και δύο εμπρηστικά δελτία τύπου από την Τ.Ο.. Δεν ξέρω αν ο συμπατριώτης μας ενήργησε ως μέλος αριστερού κόμματος. Πάντως σε «εντεταλμένη υπηρεσία» δεν ήταν και είναι ντροπή να μιλάμε έτσι. Να μάθουμε να βλέπουμε τι συμβαίνει έξω από τα γραφεία του κόμματος, στην κοινωνία. Ο επιχειρηματίας που μίλησε σε κάπως έντονο ύφος και με αγανάκτηση είναι επιχειρηματίας ο οποίος δεν μπορεί να έχει βιώσιμη επιχείρηση, αν δεν υπάρχουν οι αναγκαίες ακτοπλοϊκές μεταφορές. Και γενικότερα, οι έμποροι της Καλύμνου (που αποτελούν την πλειοψηφία των επιχειρηματιών στο νησί), όπως και οι επιχειρήσεις μεταφορών, πλήττονται εξοντωτικά από την έλλειψη καραβιών.

Δραστήρια είναι η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά ας μη βγαίνει προς την κοινωνία ως απολογητής του κυβερνητικού έργου. Θα λουφάξει… Καλύτερα να παράγει πολιτική με τα μάτια στα τοπικά προβλήματα και να στέλλει μηνύματα προς το Κόμμα. Η συνάντηση της Μ. Πέμπτης (ημέρα του Νιπτήρος!) ήταν μάλλον μια συνάντηση ευκαιριακή: «μιας και βρεθήκαμε όλοι εδώ, ας πούμε κάνουμε μια μάζωξη». Η Κάλυμνος κέρδισε ψίχουλα.

Επίσης, η απαίτηση του γραμματέα της Τ.Ο. με το κατά τη γνώμη του αποστομωτικό «όχι κριτική μόνο, παρουσιάστε προτάσεις» δεν έχουν θέσει σε μια τοπική κοινωνία. Αυτά έχουν δικαίωμα να τα λένε μόνο οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός στις αντιπολιτεύσεις του κοινοβουλίου. Όχι μια Τ.Ο. και ο λαός ξέρει με… βεβαιότητα και… έγκυρα ότι δεν έχει δουλειά, ότι περνάει πολύ δύσκολα κ.λπ. Δεν είναι αυτός που θα λύσει τα κυβερνητικά ζητήματα. Συνεπώς, οι εκκλήσεις του τύπου: δείξτε κατανόηση, κάντε υπομονή, μην κομματικοποιείται το πρόβλημα κ.λπ. στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής υπευθυνότητας.  

Και όταν σε όλη την Ελλάδα οι πολιτικοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν, στην Κάλυμνο δεν πρέπει να μας κακοφαίνεται εδώ (στην Κάλυμνο που τη βαραίνουν βάρβαρες συμπεριφορές), μια φραστική έκρηξη ενός πολίτη δεν αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα.  

Η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκτός έχει πολλά περιθώρια να ασκήσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων, γιατί η Κάλυμνος είναι ένα ναυάγιο – εκτός κι αν δεν το βλέπουμε λόγω «ομίχλης». Έχει υποχρέωση να «δει» ψύχραιμα την πραγματικότητα και να μη βιάζεται να απαντήσει όταν την ρωτάνε «στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε;» 

Φιλικά

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης

 

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΜΗ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΜΜΕ.
    ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ; ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ;
    ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Τ.Ο. ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version