Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απαντητική επίθεση προς αντιπάλους υπ. δημάρχους Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, υποψήφιος και πάλι για το δημαρχιακό θώκο,

στην τελευταία προ των εκλογών ομιλία του, 24/5, εξαπέλυσε την τελική επίθεση προς τους αντιπάλους του υποψηφίους δημάρχους, απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Ο απολογισμός του κ. Γαλουζή περιλάμβανε τα έργα που ολοκλήρωσε στην 5ετία του (στο εξής η δημαρχιακή θητεία θα είναι και πάλι 4ετής), τα έργα που έχει προχωρήσει σε επίπεδο μελετών και προκηρύξεων, αλλά και στα έργα που προγραμματίζει για τη νέα του θητεία, εφόσον βέβαια τον εκλέξει και πάλι ο λαός.

Ως «ναυαρχίδα» του όλου έργου στην 5ετία του, πρόβαλε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) – Σχολή Πλοιάρχων και την προς ίδρυση Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στα πλαίσια της ΑΕΝ. Παράλληλα, έδωσε έμφαση και στην αναβάθμιση της Σχολής Δυτών, για την οποία έχουν αρχίσει οι διαδικασίες.

Κατ’ επέκταση του έργου του στα κτηριακά της εκπαίδευσης ο κ. Γαλουζής αναφέρθηκε στο ανεγειρόμενο νέο διδακτήριο του 1ου Δημ. Σχολείου Πόθιας και στο επίσης ανεγειρόμενο νέο κτήριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού, στα Βασιλικά. Συμπληρωματικά, παρουσίασε και τα σχέδια του να ιδρύσει στη Χώρα παρόμοιο κτήριο Βρεφονηπιακού Σταθμού σαν αυτό στα Βασιλικά, καθώς και νέα κτήρια για το Γυμνάσιο Χώρας και το ΕΠΑΛ.

Ο εκτενής απολογισμός του κ. Γαλουζή είχε αναφορές δράσεων και σχεδίων του Δήμου σε κάθε τομέα ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Και όλη η ομιλία του κ. Γαλουζή ήταν ένας «επιθετικός απολογισμός» προς τους αντιπάλους του.

***

Τώρα, καλείται ο λαός να προκρίνει τους δύο υποψήφιους δημάρχους που θα πάρουν το εισιτήριο για το «μεγάλο τελικό» της δεύτερος Κυριακής, αλλά και να «σταυρώσει» τους κατάλληλους για το δημοτικό συμβούλιο, που θα «κλειδώσει» η θέση του, με το σύστημα της απλής αναλογικής, από την πρώτη Κυριακή.

Για τους μονομάχους της δεύτερης Κυριακής η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, όσο κι αν ο καθένας μας «βλέπει» τους πιο πιθανούς – προσωπικά πιστεύω ότι η «σφαγή θα γίνει για την 3η θέση. Είναι φυσικά εκτός του «μεγάλου τελικού», αλλά θα είναι η θέση-ρυθμιστής εξελίξεων. Κι αν ο 3ος και ο 4ος είναι πολύ κοντά σε αριθμό δημοτικών συμβούλων, θα γίνει το μεγάλο «γύφτικο παζάρι». Τέλος πάντων, κοντός ψαλμός αλληλούια….

 

ΥΓ  Σε όλη την προεκλογική περίοδο, αν και προχωρούσαμε προς τριπλές εκλογές για Δήμο-Περιφέρεια-Ευρώπη, στην Κάλυμνο η πολιτική (;) αντιπαράθεση κλείστηκε στην «αλάνα» της αντιπαλότητας μόνο για τα δημοτικά μας πράγματα. Σε όλη την Ελλάδα έγινε ο μεγάλος χαμός για τις ευρωεκλογές και στην Κάλυμνο είχαμε «πρωτάθλημα κάτω Παναγιάς»!

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version