Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα «ο Καλύμνιος δύτης» Κύριο

Με την παρουσία του υπουργού Εμπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτη Κουβέλη,

έγιναν, το μεσημέρι της 22/5, τα αποκαλυπτήρια του χάλκινου ανδριάντα «ο Καλύμνιος δύτης» («μηχανικός»), που έχει στηθεί στον παραλιακό πεζόδρομο Δήμου-Ιχθυόσκαλας, και είναι έργο του Καλύμνιου γλύπτη Σακ. Κουτούζη-μαθηματικού.

Τον κ. υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου του, κ. Τεμπονέρας, ο βουλευτής Δωδ/νήσου κ. Ηλίας Καματερός, και αξιωματικοί Στρατού, Ναυτικού και Λιμενικού.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής άνοιξε τη σύντομη τελετή αποκαλυπτηρίων καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς επισκέπτες. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. υπουργό για το έμπρακτο και ουσιαστικό ενδιαφέρον που δείχνει για την Κάλυμνο.

Ο κ. Κουβέλης στο χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε την αγάπη του για την Κάλυμνο και το φιλόξενο λαό της, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ΕΝ-ΝΠ ετοιμάζει δύο σημαντικές παρεμβάσεις ανάπτυξης, (α) την ίδρυση Σχολής Μηχανικών Εμπ. Ναυτικού, εντός της νεοϊδρυθείσας Ακαδημίας Ε.Ν., η οποία ξεκίνησε από φέτος με τη λειτουργία Σχολής Πλοιάρχων, καθώς και (β) την αναβάθμιση της Σχολής Δυτών, ώστε οι διπλωματούχοι της Σχολής να παίρνουν πιστοποιημένο τίτλο σπουδών με διεθνή αναγνώριση.

Εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας (απουσιάζοντος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου στη Λέρο) παρέστη ο αιδ/λογιότατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αμφιλόχιος Σακαλέρος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο έπαρχος κ. Ι. Θεμέλαρος με χαιρετισμό.  

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. δήμαρχος προσέφερε στον κ. υπουργό αναμνηστικά δώρα από την σφουγγαροσύνη της Καλύμνου κα ο. υπουργός ανταπέδωσε με πλακέτα του υπουργείου του.

Μετά την τελετή ο κ. δήμαρχος δεξιώθηκε στον κ. υπουργό και όλους τους επισήμους.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version