Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σιωπηρή συμφωνία να μην πούνε λέξη για τα «θαμμένα» Κύριο

Παρακολούθησα στο ΑΙΓΑΙΟ TV το ντιμπέιτ των 5 αρχηγών για τις δημοτικές εκλογές

της 26ης Μαΐου: Γιάννη Γαλουζή - δημάρχου, Γιάννη Μαστροκούκου, Δημήτρη Διακομιχάλη, Γιώργου Μαύρου, Μιχάλη Μπούκη (ο Σάκης Χούλη-υποστ. ΚΚΕ δεν πήρε μέρος). Για πρώτη φορά στην Κάλυμνο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, καλά πήγε. Απλώς, καλά.  

*

-    Οι δημοσιογράφοι του σταθμού, Ειρ. Χαλκίτη & Ν. Ιγνατίδης (μετακινηθείς από Λέρο για τις ανάγκες της Καλύμνου), μπορούμε να πούμε, τα πήγαν πολύ καλά. Ήταν σωστοί και κρατούσαν ίσες αποστάσεις.

-    Από το μέρος όμως των αρχηγών, τίποτα το ενδιαφέρον. Ακούσαμε αυτά που ακούμε εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Μονόλογοι του 5λέπτου, με αγχωμένο τρέξιμο και με τη «κουφή» μέθοδο «έχω μια απάντηση, δώσε μια ερώτηση». Έλεγαν αυτά που είχαν σχεδιάσει να «ξεφορτώσουν» και δεν τους ενδιέφερε η ερώτηση.  

*

    Αλλά οι μονόλογοι και οι λίστες έργων είναι το μικρότερο… κακό. Το πολύ μεγαλύτερο κακό ήταν η κοινή σιωπή για την τύχη κάποιων έργων ξεχασμένων ή θαμμένων βαθιά ή και… πουλημένων. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω:

  1. Κάστρο Χώρας: Ακούσαμε και πάλι μια φευγάτη και ένοχη αερολογία για «αξιοποίηση» του Κάστρου. Τι εννοούν αξιοποίηση; Έχουν σχέδιο. Υπάρχει καμιά προμελέτη; Χρόνια έχουμε να δούμε έστω και έναν κάποιο φωτισμό του κάστρου. Αν πει κανείς για οργάνωση ξεναγήσεων, σύνδεση με τον τουρισμό κ.λπ. χάος…

Παρακαλούνται οι αρχηγοί να γίνουν συγκεκριμένοι, αν βέβαια μπορούν να πούνε κάτι σοβαρό.

  1. Χρυσοχεριά: Το Κάστρο ξεχασμένο, οι Μύλοι θαμμένοι  σε βαθύ τάφο… Προ 20-25 χρόνια κάτι ακούσαμε «θριαμβικό» του αέρα… και έκτοτε σιωπή από όλους – στην αποσιώπηση κοινών ευθυνών έχουν υποδειγματική «σύμπνοια».

Όποιος αρχηγός έχει κάτι συγκεκριμένο να πει, παρακαλείται να το αποκαλύψει…

  1. 3.  Καταδυτικό Κέντρο Αργινωντών: Κανείς δεν τολμά να πει λέξη, γιατί απλούστατα ο Δήμος κατόρθωσε να το χάσει. Το έργο που κατασκευάστηκε προ 10ετίας, με ευρωπαϊκά χρήματα, ως δημοτικό έργο, αλλά περιήλθε στην ιδιοκτησία της ι. μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας, η οποία αποδείχτηκε ιδιοκτήτρια του κτήματος μέσα στο οποίο έχτισαν το Καταδυτικό Κέντρο. Σήμερα μιλάνε παραπλανητικά για καταδυτικό τουρισμό (πού; Με ποιο σχέδιο;) και καταδυτικό πάρκο (με ποια βάση;) και κανένας δεν καταγγέλλει κανέναν για την απώλεια του Καταδυτικού Κέντρου. 

       Ονειρεύεται κανένας, ας πούμε, προγραμματική σύμβαση με την ι. μητρόπολη;

  1. Ψιλιανή:  το σχολικό συγκρότημα Ψιλιανής, που συστέγαζε το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο εγκαταλείφθηκε κακήν - κακώς λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του ως επικίνδυνο. Μένει κοντά 20 χρόνια ένα κουφάρι ερείπιο και κανένας αρχηγός δεν μας είπε λέξη στο ντιμπέιτ της κοινής σιωπής.

      Ο κατάλογος των ξεχασμένων και θαμμένων έργων, των «δεσμεύσεων» και των μεταφυσικών «οραμάτων» είναι πολύ μεγάλος, αλλά αρκούμαστε  σε αυτές τις ενδεικτικές αναφορές, μπας και μας πούνε κάτι οι αρχηγοί.

    Καλά τα ντιμπέιτ, αλλά όχι αναμασήματα και φλυαρίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version