Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Κασσάρας: Τα ΕΛΠΕ θα επανεξετάσουν το θέμα

Για αλλαγή του πετρελαίου κίνησης στα αλιευτικά σκάφη

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, την οποία προκάλεσε μετά από αίτημα του  Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών- Αλιευτικών Συλλόγων των Παραμεθορίων Νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Κατσοτούρχη, την Τετάρτη 4.5.2011, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε για τους  ψαράδες μας, με την ανακοινωθείσα αλλαγή του τύπου πετρελαίου κίνησης των σκαφών τους.

Στη σύσκεψη, εκτός των ανωτέρω, συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ο αρμόδιος Γεν. Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Γιάννης Καπελέρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του  κ. Νίκος Κούκης, ο Γεν. Διευθυντής Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, κ. Κωνσταντίνος Νηχωρίτης και εκ μέρους  των ΕΛ.ΠΕ. ο αρμόδιος Χημικός Μηχανικός κ. Εμμανουήλ  Μαρκάκης.

Έγινε μια αναλυτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία και δέσμευση όλων των παρευρισκομένων, ότι τα ΕΛ.ΠΕ. θα επανεξετάσουν τη θέση τους και θα δώσουν άμεσα λύση, αν οι κατασκευάστριες εταιρείες πιστοποιήσουν πως ο συγκεκριμένος τύπος πετρελαίου δημιουργεί πρόβλημα στις μηχανές των σκαφών.

Ο Γιώργος Κασσάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία, αφού δι’ αυτής φαίνεται ότι δρομολογήθηκε η επίλυση ενός προβλήματος που απασχόλησε έντονα, το τελευταίο διάστημα,   τους αλιείς  μας.

Αθήνα 5.5.2011

Από το γραφείο τύπου

Γ. Κασσάρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version