Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Πήρε φωτιά» η Τέλεντος για τη σημαία στην προβλήτα Κύριο

Δύο επιχειρηματίες της Τελέντου πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν βαριές ελληνικές

«φιλοφρονήσεις» στα «Γαλλικά» με αφορμή την αντικατάσταση της  ελληνικής σημαίας στην κεντρική προβλήτα της προκυμαίας.

Σήμερα, 16/2/2019 το απομεσήμερο (περί τις 3 η ώρα) τη φθαρμένη σημαία, που ήταν υψωμένη σε διπλό κοντάρι ελαιοχρωματιστή, πήγε να αντικαταστήσει με μια δική του καινούργια ο ένας επιχειρηματίας (ενοικιαζόμενα δωμάτια) από αγάπη προς τη σημαία και την Πατρίδα (όπως μας είπε στο τηλέφωνο με συγκίνηση) και επιτέθηκε ο έτερος επιχειρηματίας-συντοπίτης του (καφετέρια), απαγορεύοντάς του αυτή την πρωτοβουλία, προφανώς. γιατί απαιτούσε το σημείο αυτό να τελεί υπό τον αποκλειστικό του έλεγχο.  

Η Τέλενδος «πήρε φωτιά» και η συνέχεια της σύγκρουσης υπέρ της σημαίας ήταν ο παθών να καταγγείλει στην Αστυνομία τον προπηλακισμό του, ενώ παράλληλα ανέθεσε σε δικηγόρο να ανοίξει του δρόμο προς  τα δικαστήρια.  

Όλα αυτά, την ημέρα και την ώρα του εσπερινού της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου και πάνω στο άνοιγμα του Τριωδίου.  

Κατόπιν τούτων, ότι η κεντρική προβλήτα του νησιού κηρύχθηκε de facto «γκρίζα ζώνη» και η Τέλεντος «πολύ... γαλλόφωνη» νησίδα.

Για τους λόγους αυτούς, πριν βρεθούνε οι διάδικοι σε δικαστική αίθουσα και ο ένας καταγγέλλει τον άλλον για «εξύβριση μετά πολλών Γαλλικών», πρέπει ο δήμαρχος ή ένας εκ των αντ/ρχων, να παρέμβει και να βάλει όλους να υπογράψουν μια δεσμευτική «Συνθήκη των Τελεντιανών», ώστε να σβήσει η «φωτιά» και να επιβληθεί η ειρηνική συνύπαρξη.  (φωτο. Μαν. Μέρης)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version