Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η νέα έκδοση του ΛΕΚ πηγή πατριδογνωσίας Κύριο

Το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου είχε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να εκδώσει

τη νέα πολύτιμη παραγωγή του η οποία αποτελείται από το συνδυασμό , βιβλίου και CD 13 τραγουδιών, με τον τίτλο «70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα – Τα Τραγούδια της Λευτεριάς».

Το βιβλίο αριθμεί 71 σελίδες με ένα πολύ ωραίο σε πληροφορίες και άριστο σε φιλοτέχνηση εξώφυλλο. Χωρίζεται σε δύο μέρη και περιέχει:

Α.  Πρόλογο της προέδρου του ΛΕΚ Καλλιόπης Ι. Μαύρου, ιστορικές σημειώσεις (εκκλησιαστικό ζήτημα, Πετροπόλεμος του ’35 κ.α.), σύντομο ιστορικό αφιέρωμα στον πρωτεργάτη της Ένωσης της Δωδεκανήσου Σκεύο Ζερβό και χρονολόγιο της πορείας από την ιταλοκρατία στην απελευθέρωση.

Β.  Καταγραφή 13 πατριωτικών τραγουδιών, που σήμερα έχουν σιγήσει (και αυτή η έκδοση φιλοδοξεί να τα αναστήσει στις σχολικές γιορτές της επετείου της 7ης Μαρτίου), πλούσιο φωτογραφικό από μεγάλες στιγμές της Ενσωμάτωσης και καταγραφή σε μουσική πενταγράμμου των 13 πατριωτικών τραγουδιών από τον καθηγητή μουσικής Σωτήρη Κυπραίο καταγράφονται .

Με το συνδυασμό στίχου και μουσικής ο αναγνώστης και ακροατής  γνωρίζει πληρέστερα τον πατριωτικό παλμό και τον εθνικό πόθο του Δωδεκανησιακού λαού κατά τις ημέρες πατριωτικής αγαλλίασης, όταν, μετά από 500 χρόνια μαύρης σκλαβιάς, έβγαινε στο φως της εθνικής ελευθερίας.

Η έκδοση είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας μεγάλου αριθμού μελών και συνεργατών του ΛΕΚ (φωτο), υπό την καθοδήγηση της δραστήριας, ουσιαστικής, παραγωγικής προέδρου του ΛΕΚ  Καλλιόπης Μαύρου.   

Η έκδοση αυτή αποτελεί πηγή πατριδογνωσίας πάνω σε ένα μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version