Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλύμνου

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη

Ρόδος, 20 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλύμνου, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, στο νοσηλευτικό ίδρυμα και συνεργασία με τη διοίκηση

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο  - Κέντρο Υγείας Καλύμνου "Το Βουβάλειο", πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

Στην διάρκεια της επίσκεψης είχε συνεργασία με τον  Μανώλη Βόλο, Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, όπου τέθηκαν ζητήματα λειτουργίας  του νοσηλευτικού ιδρύματος, με κύριο θέμα την επικείμενη δημοπράτηση της προμήθειας Αξονικού Τομογράφου από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου.

Η προμήθεια του Αξονικού Τομογράφου, που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς των κλινικών και τους εξωτερικούς ασθενείς,  εντάχθηκε τον περασμένο Μάιο, με απόφαση του Περιφερειάρχη,   στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, με προϋπολογισμό  300.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Από το Νοσοκομείο Καλύμνου, ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κοινωνική θωράκιση των νησιών μας περνά  πρωτίστως  μέσα από την υγειονομική κάλυψή τους.   Από την πρώτη μέρα της θητείας μας θέσαμε την υγειονομική θωράκιση  ως πρώτη προτεραιότητα και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που από εξ  αρχής χαράξαμε:  να επενδύουμε πόρους  στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας, τόσο μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, όσο και μέσα από ίδιους πόρους και με πρωτοβουλίες   που έχουν ανοίξει δρόμους και σε Πανελλαδικό επίπεδο, όπως η οικονομική ενίσχυση των γιατρών που υπηρετούν στα μικρά νησιά μας και στα δυσπρόσιτα Ιατρεία.

Η υγειονομική θωράκιση των νησιωτών μας, παραμένει  για μας κορυφαία προτεραιότητα υπερβαίνοντας  κάθε έννοια αρμοδιότητας. Και συνεχίζουμε».

Το Γραφείο Τύπου

_______________

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΩ: Πότε θα αρχίσει να λειτουργεί; (να μην έχει την τύχη του Μαστογράφου...)

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version