Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου ’40 (f-vd) Κύριο

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, η γαλανόλευκη υψώθηκε σε όλα τα σπίτια του νησιού

και τις δημόσιες υπηρεσίες και όλος ο κόσμος κατέβηκε στην πλατεία για την παρέλαση της 28ης Οκτ. 1940.

Στις 10:30΄το πρωί εψάλη η επίσημη Δοξολογία στον ι.ν. του Σωτήρος Χριστού, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από ακολουθία ιερέων και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κ. Νομική Καζαβούλη.

Στη συνέχεια η πομπή των επισήμων μετέβη στο ηρώο, όπου εψάλη Τρισάγιο, έγινε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές αι στρατιωτικές αρχές και ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων όλων των σχολείων της Καλύμνου, των προσκόπων και στρατιωτικού αγήματος.

Το απόγευμα, το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση με ομιλία από τον πλοίαρχο ε.α. κ. Ιω. Ασπροποταμίτη με θέμα τον υπολοχαγό ΠΖ του ’40 Αλέξανδρο Διάκο και επετειακά τραγούδια από την υψίφωνο κ. Ελένη Ζαράκη, την οποία συνόδευε στο πιάνο η μουσικός κ. Μαρία Γκοβάτσου.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version