The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ηλίας Καματερός προς ΝΔ: «Να απολογηθείτε στους Καλύμνιους» Κύριο

Παρέμβαση του βουλευτή και  για τα Υδατοδρόμια

 

ΣΥΡΙΖΑ

04/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καματερός προς την ΝΔ: «Πρέπει να απολογηθείτε στους Καλύμνιους γιατί δεν ψηφίζετε μια τροπολογία που βοηθάει στο να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα η Σχολή».

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής (03/10/18) ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του Ν/Σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός υπογράμμισε τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και τα διευρυμένα οφέλη που ανοίγονται με την ίδρυση των υδατοδρομίων, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και σε ολόκληρη την χώρα.

Εστίασε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα υδροπλάνα στη σύνδεση των νησιών με τον υπόλοιπο κόσμο καθώς και μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Καματερός εξήγησε ότι ο διαχωρισμός της διαδικασίας αδειοδότησης από την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου, ισχύει για όλες τις αδειοδοτήσεις στη χώρα μας. Αποκτά όμως μια ιδιαίτερη σημασία γιατί τις άδειες ίδρυσης μπορεί να τις πάρει μόνο φορέας του δημοσίου, είτε αυτός είναι η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, είτε κάποιος οργανισμός του δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται η δημόσια περιουσία αλλά και το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο βουλευτής.

Επίσης ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, εισάγοντας μια απλούστερη, ευέλικτη και ρεαλιστική διαδικασία, περισσότερο φιλική για τους εν δυνάμει επενδυτές, ενώ επιπλέον διευκολύνει και προωθεί συνέργειες τύπου ΣΔΙΤ.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις πολύ σοβαρές τροποποιήσεις και βελτιώσεις που έγιναν, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο των αστικών συγκοινωνιών, όπως η εξαίρεση της Δημοτικής επιχείρησης Ρόδου και Κω, που είναι οι μοναδικές δημοτικές επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών και η νομοτεχνική μελέτη για την μέριμνα των εργαζόμενων στα ΚΤΕΛ, ώστε να προστατευθούν σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησίας τους.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι δεν στήριξαν την τροπολογία του Υπουργού για απόσπαση εκπαιδευτικού από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη της θέσης του αναπληρωτή διευθυντή, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, τόνισε εμφατικά: «Θα πρέπει να απολογηθείτε στους Καλύμνιους γιατί δεν ψηφίζετε μια τροπολογία που βοηθάει στο να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα η Σχολή. Δεν είναι υποβάθμιση της ναυτικής παιδείας όπως υποστηρίζουν κάποιοι στην αντιπολίτευση. Η Κάλυμνος είναι πρωτοπόρος, είναι αυτή που έχει θάλαμο αποσυμπίεσης, που έχει καταδυτικές σχολές και μάλιστα υπάρχει προοπτική να αναβαθμιστούν όλα αυτά και έχει όλη την προοπτική να γίνει υπόδειγμα και πρότυπο ναυτικής σχολής.

Είναι δικαίωμα της Καλύμνου οι σπουδαστές και οι φοιτητές να μην φεύγουν από εκεί, γιατί από μόνοι τους μπορούν να καλύψουν αυτήν τη σχολή, αλλά πολύ περισσότερο θα βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos