The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Παρουσιάστηκε Αρχιτεκτ. Μελέτη Πολιτιστ. Κέντρου Κύριο

Πρώτο κόστος 2 εκ.€ – Δωρεά Γ. Χαλίκου 500 χιλ.€ – Αισιοδοξία…

 

Στο δημ. συβ/λιο της 19.7.2018  ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη του σχεδιαζόμενου Πολιτιστικού Κέντρου (Π.Κ.), διά του αρχιτέκτονα-μελετητή κ. Στέφανου Πάντου. Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη για την προοπτική εντός τόσο μεγάλου και σημαντικού για το νησί πολιτιστικού μεγάρου. Μένουν όμως πολλές και «βαριές» εκκρεμότητες ενώ εκδηλώθηκαν και από τη μεριά της αξ. αντ/τευσης επιφυλάξεις έως ενδεχόμενες καταγγελίες για παράνομη αξιοποίηση απαλλοτριωμένου χώρου.

Το κτήμα που επιλέχθηκε για την κατασκευή του ΠΚ είναι το πρώην περιβόλι Φωκίαινας, 3,5 χιλ. τ.μ., δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Θεολόγου Πόθιας. Το πήρε στην ιδιοκτησία του ο Δήμος με απαλλοτρίωση, η οποία ξεκίνησε με 350.000€ και «ανέβηκε» στις 700.000€, και ορίστηκε ως σκοπός της απαλλοτρίωση η κατασκευή Παιδικής Χαράς.

Την πρόταση για ΠΚ στο χώρο αυτό είχε ψηφίσει ομόφωνα του δημ. σ/λιο πριν ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2017,  αποδεχόμενο τη δωρεά των 500 χιλ € του μεγάλου ευεργέτη της Καλύμνου κ. Γιάννη Χαλίκου με την δηλωμένη εκ των προτέρων επιλογή το πολιτιστικό αυτό συγκρότημα να ονομαστεί «Χαλίκειο Πολιτιστικό Κέντρο». 

Φέτος, το δημ. σ/λιο έκανε ένα ακόμη βήμα παρακάτω – ο δρόμος που απομένει είναι πάρα πολύ μεγάλος. Στη συνεδρίαση της 18ης/7 (από την οποία απουσίαζαν οι αντ/τεύσεις Δ. Διακομιχάλη-Π. Ζωίδη-Σ. Ψαρομπά και του Σ. Χούλη), παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική προμελέτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου, με προβολή ψηφιακών όψεων του κτιρίου, κατόψεων κ.λπ. Παρών ο κ. Γ. Χαλίκος και μέλη του δ.δ της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου 

Η ψηφιακή εικόνα του κτιρίου άριστη. Πρόκειται για ένα λαμπρό οικοδόμημα 700τ.μ. που καλύπτει μόνο το 20% του οικοπέδου. Το υπόλοιπο του οικοπέδου μπορεί να γίνει παιδική χαρά ή ό,τι άλλο κρίνει ο Δήμος. Το κτίριο είναι προσαρμοσμένο, όπως εξήγησε ο κ. Πάντος, στα χρώματα και τα αρχιτεκτονικά σχήματα της Καλύμνου αλλά και της Ρόδου και της Κω (ιταλικά κτίρια). Θα διαθέτει αίθουσα 100 τμ. Με 300 θέσεις για θεατές, σκηνή θεάτρου, κινηματογράφου, ακόμη και χώρο για χορευτικές εκδηλώσεις, και πολλούς βοηθητικούς χώρους. Για τους υπαίθριους χώρους του ΠΚ και το περιστύλιο, ο αρχιτέκτονας παρουσίασε (με ψηφιακές φωτογραφίες) τέσσερις προτάσεις κλιμακούμενες σε τ.μ. και σε κόστος – καθόλου ευκαταφρόνητο.   

Το πρώτο ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης για την κατασκευή του συζητούμενου ΠΚ υπολογίζεται στα 2 εκ. ευρώ. Επιπλέον κόστος θα ακολουθήσουν:

1)  Η κατασκευή, όπως προειδοποίησε ο παρουσιαστής της μελέτης, του αποχετευτικού συστήματος, καθώς το κτήμα είναι κάτω από το δημόσιο δρόμο και το δίκτυο αποχέτευσης, οπότε θα κατασκευαστεί υπερυψωμένη χαβούζα για τη συγκέντρωση των λυμάτων (η οποία θα είναι και μεγάλη…) και από εκεί η αποχέτευση του ΠΚ να πηγαίνει στο δημόσιο δίκτυο.

2)  Η μελέτη, αγορά και εγκατάσταση των ηχητικών συστημάτων (σίγουρα πάνω από 500.000€ η μικροφωνική εγκατάσταση – η εμπειρία μας από τις εγκαταστάσεις στις εκκλησίες).

3)  Εν συνεχεία θα προστεθεί το κόστος ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου και οι εγκαταστάσεις του περιβολιού (πηγάδι, χαβούζα, τοίχοι κ.α. κ.α.),

4)  Εξωτερικός, έστω, ευπρεπισμός του ερειπωμένου αρχοντικού και άλλα πολλά που «γεννάει» μια οικοδομή τεράστια σε ένα χώρο πολύ μεγάλο και εγκαταλειμμένο κοντά μισόν αιώνα.

5)  Περιτοίχιση του οικοπέδου, ώστε να είναι ελεγχόμενο ο χώρος.

6)  Ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη  προσωπικού, έστω 2-3 ατόμων, που θα είναι υπεύθυνα για τη φύλαξη και λειτουργία του ΠΚ και του ελεύθερου χώρου, προπάντων αν αυτός θα είναι παιδική χαρά.

Όλα αυτά είναι εκκρεμότητες μη προβλεπόμενου κόστους (μόνο η ολοκληρωμένη μελέτη θα μιλήσει καθαρά…) Πάντως, όλα μαζί θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 3 εκ. €  Το καλό ξεκίνημα έγινε με τη δωρεά του κ. Χαλίκου. Μένουν τα υπόλοιπα χρήματα, 2,5-3 εκ.€. Αυτά όμως από πού θα βρεθούν; Θα πει ο Δήμος στο κράτος «εμείς είμαστε έτοιμοι, εσύ δώσε τα λεφτά»; Κι αν υπάρχει η σκέψη για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα , πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες και βλέπουμε…

Πάντως δεν αποκλείεται να πέσουν και καταιγίδες από καταγγελίες για μη νόμιμη αξιοποίηση του χώρου που απαλλοτριώθηκε με σκοπό την κατασκευή παιδικής χαράς, γενικώς παιδότοπου.

Μέχρι τότε όμως θα υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα ότι και λεφτά θα βρεθούν και το έργο θα προχωρήσει. Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Ι. Μαστροκούκος πρότεινε το πολιτιστικό αυτό συγκρότημα να ονομαστεί «Πολιτιστικό Κέντρο Γιάννης Χαλίκος»  αντί του συζητούμενου τίτλου «Χαλίκειο Πολιτιστικό Κέντρο».  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos