Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κτίζεται νέος Βρεφ/κός για 60 παιδιά – οι αιτήσεις 110 Κύριο

Ο Δήμος ανακοίνωσε με δελτίο τύπου (δ.τ.) ότι αρχίζει άμεσα η ανέγερση του νέου

μεγάλου Βρεφονηπιακού  Σταθμού (η σύμβαση προβλέπει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τον Οκτώβρη του 2019… )

Στο νέο Βρεφ/κό Σταθμό προβλέπεται να συστεγαστούν τα δύο τμήματα που λειτουργούν σήμερα, στην Πόθια (Αγ. Τριάδα) και το Χωριό. Παραθέτουμε το δ.τ. και στη συνέχεια καταθέτουμε τις δικές μας παρατηρήσεις.

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος  3/7/ 2018

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση Ανέγερσης του «Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού» Καλύμνου, ανάμεσα στο Δήμαρχο Καλύμνου και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρείας 3Κ Τεχνικής.

Ο κος Δήμαρχος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς είναι απολύτως απαραίτητο για το νησί μας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι φέτος οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, έφθασαν τις 110 και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να εξυπηρετηθούν όλες με τις υπάρχουσες υποδομές και το προσωπικό που απασχολείται σε αυτόν.

Ο Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, θα ανεγερθεί στην περιοχή Βασιλικά Καλύμνου, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Καλυμνίων, και θα πληρεί όλες τις σύγχρονες και προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με το φυσικό αντικείμενο του έργου ο Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα εκτείνεται σε δύο ορόφους επιφάνειας 352,46 m2 με υπόγειο 256,78 τετραγωνικά μέτρα, και θα είναι δυναμικότητας 60 νηπίων. Θα περιλαμβάνει 3 αίθουσες απασχόλησης 20 νηπίων, χώρο τραπεζαρίας, αίθουσα εκδηλώσεων, WC, κουζίνα γραφείο διεύθυνσης και βοηθητικούς χώρους. Συμβατικός χρόνος παράδοσης του έργου είναι οι 15 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Από το Γραφείο Δημάρχου

*

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Το δ.τ. αναφέρει ότι ο δήμος ανεγείρει Βρεφ/κό  Σταθμό δυναμικότητας 60 παιδιών, σε δύο οικοδομικά επίπεδα  (ισόγειο, ανώγειο) 352,46 m2 συν ένα υπόγειο 256,78.  

Απορίες:

Α)  Βρεφ/κός Σταθμός σε δύο επίπεδα; Για τί να μην είναι όλος ισόγειος;

Β)  Υπόγειο 256,24 τ.μ.; Τόσο μεγάλο υπόγειο σε τόσο μικρό σταθμό;

Γ)   Για τι μόνο 3 αίθουσες διδασκαλίας;  Πόσα παιδιά θα στοιβάζουν σε κάθε αίθουσα; Θα συνεχίσει τα 30άρια; Δεν υπολόγισαν το νόμο και τις επιβαλλόμενες προδιαγραφές;

Δ)  Το σημαντικότερο:  ο κ. δήμαρχος ανακοινώνει σταθμό ενέκρινε (μέχρι στιγμής…)   110 αιτήσεις γονέων για το επόμενο σχολικό έτος, ενώ πιο κάτω στο ίδιο δ.τ. λέει ότι κτίζει σταθμό για 60 παιδιά. Πώς τα συνδυάζει αυτά ο κ. δήμαρχος;

Καλά, τι έκανε ο κ. δήμαρχος με τις Υπηρεσίες του; Λεφτά είχε μέσα από πρόγραμμα. Όσα κι αν δήλωνε με τη μελέτη του (τεχνική-οικονομική) θα τα έπαιρνε. Για ποιο λόγο φτιάχνει κτίριο που «αντέχει» μόνο τα μισά παιδιά από όσα ετοιμάζονται να εγγραφούν; - σημειωτέον, οι αιτήσεις κάθε χρόνο αυξάνονται.  

Πρόκειται για «αστοχία μελέτης» ή προχειροδουλειά; Μάλλον, και τα δύο! Άντε τώρα να ψάχνει ο δήμος το 2020 για αναβάθμιση του σταθμού.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version