Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είμαστε Έλληνες, Γραικοί, Ρωμιοί χωρίς “erga omnes” Κύριο

Είμαστε Έλληνες, η χώρα μας ονομάζεται Ελλάς – Hellas, όμως οι ξένοι την λένε Greece,

δηλαδή Γραικία. Αυτό ωστόσο δε μας ενοχλεί, μας αρέσει να λέμε σαν τον Αθανάσιο Διάκο (που κατά το δημοτικό τραγούδι απαντά στην πρόταση του Ομέρ Βρυώνη να γίνει τούρκος και να αλλάξει πίστη) «εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω».

Γραικός και Έλλην είναι, εξάλλου  τα δύο μας ελληνικά ονόματα, καθώς η μυθολογία λέει ότι ο Γραικός και ο Έλλην ήταν και δύο παιδιά του Δία, άρα έχουμε θεϊκή… προέλευση.   

Καλοδεχούμενα λοιπόν και το «Έλληνες» και το  «Γραικοί».

Αλλά, δε σταματάμε εδώ, έχουμε κι άλλο όνομα: «Ρωμιοί», ιστορικό όνομα: δηλ. Ρωμαίοι, που δηλώνει υπήκοοι της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας – αυτή η ονομασία αρέσει ακόμη στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ή σε όσους έμειναν εκεί για μερικά χρόνια. 

Συμπέρασμα: Οι Σύγχρονοι έλληνες «κυκλοφορούμε» διεθνώς με τρεις ονομασίες: Έλληνες, Ρωμιοί και Γραικοί. Δεν απαιτήσαμε αλλαγή ονόματος, αφήνουμε να «ταξιδεύει» το «Greece» (= Γραικία) και δεν κινούμαστε να το κάνουμε Hellas. Δεν απαιτούμε για μας  «μια ονομασία για όλες τις χρήσεις», «erga omneς»… (όπως συμφωνήσαμε με τους Σκοπιανούς να λέγεται η χώρα τους, εντός και εκτός, «Βόρεια Μακεδονία» «Severna Makedonija» ή «North Macedonia», αντί για σκέτο «Μακεδονία», όπως την αναγνώρισαν 140 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο και άρεσε στην πλειοψηφία των «ελληναράδων»).

Μας ενοχλεί - πώς να το κάνομεν άλλωστε; -  οι Σκοπιανοί να λέγονται «Μακεδόνες».

Και η άλλη όψη: Είμαστε «Μακεδονομάχοι», αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να είμαστε πηγαινέλα από τα Σκόπια, για «επισκέψεις μάχης» στη «Γραμμή Καζινό» γέμισαν καζίνο τα Σκόπια και προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες… στους βορειοελλαδίτες τουρίστες), να στήνουμε εκεί επιχειρήσεις, να διακινούμε εμπόριο κ.λπ. κ.λπ.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και  στα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου: δηλώνουμε τουρκομάχοι, αλλά τα κάνουμε και «πλακάκια» με τους γείτονές μας τούρκους στις πάσης φύσεως εισαγωγές από τα τουρκικά παράλια και τις οργανωμένες εκδρομές στη χώρα του κ. Ερντογάν που μας απειλεί να πάρει τα νησιά μας.

Είμαστε πολυεπίπεδοι: μακεδονομάχοι, τουρκοφάγοι, βουλγαροκτόνοι, αλβανομάχοι, αλλά και τις δουλειές μας τις κάνουμε μια χαρά. «Άλλο το ‘να, άλλο τα’ άλλο». Άμα λάχει… καταγγέλλουμε και τους εθνικούς προδότες...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version