Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Από τον Παιδικό μήνυμα για το Περιβάλλον (vid-F) Κύριο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΛΑΠΠΑ "ΚΟΠΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΊ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ,

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. 

Την καλοκαιρινή γιορτή του πραγματοποίησε ο Δημοτικός Βρεφ/κός Σταθμός Καλύμνου «Μάνα Ιωάννα Καρπάθιου», στο ανοικτό θέατρο Χώρας, το απόγευμα της 20ης/ 6/2018.

Τον Παιδικό Σταθμό απαρτίζουν τρία τμήματα. Το Πρώτο & Δεύτερο, συστεγάζονται στο κτήριο της Πόθιας, στην Αγ. Τριάδα, και έχουν βρεφ/κόμους τις αδελφές Ευδοκία και Μαρία Λάππα,  βοηθό τους την κ. Μαριάννα Μαγκούλια, καθαρίστριες, ενώ διαθέτει, επίσης και  μάγειρα. Στο ίδιο κτήριο έχει το γραφείο της και η δ/ντρια του Σταθμού κ. Μαρία Φλώρου.

Το τρίτο τμήμα του Σταθμού στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο σπίτι στη Χώρα, κάτω από τον Πρόδρομο. Έχει πάνω από 30 παιδιά, βρεφ/κόμο την κ. Καλλιόπη Τρικοίλη και καθαρίστριες, οι οποίες έχουν αναλάβει και την κουζίνα των παιδιών (!!!).

Και τα τρία τμήματα πραγματοποίησαν από κοινού τη γιορτή τους για τη λήξη του σχολικού έτους. Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης το τμήμα Χώρας και στο β΄ μέρος τα δύο τμήματα Πόθιας.

Το τμήμα της  Χώρας, είχε με θεματικό πλαίσιο την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ανακύκλωση, όπως προέτρεπε και η γιγαντοαφίσα-σκηνικό της ορχήστρας του θεάτρου, καθώς και ποιηματάκια, χορούς και τραγούδια.

Τα δύο τμήματα της Πόθιας είχαν στο πρόγραμμά του χορούς από όλη την Ελλάδα: ποντιακούς, τσάμικο, καλαματιανό κ.λπ.

Τις κερκίδες του θεάτρου κατέκλυσε η κοσμοσυρροή γονέων, γιαγιάδων και παππούδων, που συνόδευαν τα παιδιά τους στη καθιερωμένη αυτή ανοικτή γιορτή, κάθε χρόνο με τη λήξη του σχολ. έτους.

Παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος κ. Μικές Ρήγας, ο οποίος εξήρε το έργο της διευθύντριας του σταθμού κ. Μ. Φλώρου και του προσωπικού -  βρεφ/κόμων, καθαριστριών κ.λπ.

Στο τέλος της γιορτής χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντ/δρος του ΔΣ του σταθμού κ. Νέστωρ Φραζής, ο οποίος συγχάρηκε το προσωπικό του Σταθμού και ιδιαιτέρως τον μάγειρα του συγκροτήματος της Πόθιας Στέφανο Αναπλιώτη, για τα πολύ ωραία φαγητά που φτιάχνει και τόνισε ότι, καθημερινά τον επισκέπτεται και τον ελέγχει τη δουλειά του.

Ο κ. Φραζής εξάγγειλε, επίσης, ότι μέχρι του χρόνου θα είναι έτοιμος ο νέος βρεφονηπιακός σταθμούς του Δήμου, καθώς έγινε η προκήρυξη του έργου και αναδείχθηκε ο μειοδότης εργολάβος, ο οποίος αναμένεται, εντός των ημερών, να υπογράψει την ανάληψη του έργου.

Το ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα της εκδήλωσης του Δημ. Παιδ. Σταθμού ήταν η Προστασία του Περιβάλλοντος και η ανάγκη της Ανακύκλωσης.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version