Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ & η «αντικειμενική» δημοσ/φία

Σαν σήμερα το 2013 (11/6), είχε πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ: ΕΤ1,ΕΤ2, ΕΤ3 &

κρατικούς ρ/σ – ων ουκ έστι αριθμός… Το «μαύρο» δεν έπεσε εξ ουρανού, λόγω φυσικής «κακοκαιρίας», αλλά πολιτικής «καταιγίδας»,  το έριξε η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των Σαμαρά-Βενιζέλου (με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπουργό επί των μαζικών απολύσεων.

Όταν έγινε κυβέρνηση  ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, έσπευσε να ανοίξει όλην την ΕΡΤ (TV-Ρ/Σ), στις 28/4, και έφερε πίσω από τη «μαύρη ανεργία» 2.500 δημοσιογράφους.

Αυτή τη διπλή επέτειο (απόλυση το 2013, επαναπρόσληψη το 2015) μας τη θύμισαν οι πρωινοί δημοσιογράφοι της ΕΤ1, Ν. Παναγιωτόπουλος, Μ. Πολλάλη. Τι μας είπαν; Ότι το «μαύρο» έπεσε επί Σαμαρά –Βενιζέλου – όχι  «επί ΝΔ» και κουβέντα για Κ. Μητσοτάκη (!!!) και, δεύτερον, ότι η ΕΡΤ ξανάνοιξε με τους αγώνες των εργαζομένων – όχι την άνοιξε ο  ΣΥΡΙΖΑ.  

Συμπέρασμα: την ΕΡΤ την έκλεισε ο «κακός» Σαμαράς (εύκολη η αναφορά του, σήμερα «δεν παίζει») και την ξανάνοιξαν οι «αγωνιστές» δημοσιογράφοι.

Αυτό θα πει «αντικειμενική» δημοσιογραφία.  Η είδηση, η διπλή επέτειος, «κουρεμένη» καταλλήλως. Η «τέχνη» της «πλαστικής χειρουργικής» στην είδηση…

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos