Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εφυγε απ’ τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Μιχ. Π. Ζαΐρης

Ο πρώην δήμαρχος της Καλύμνου Μιχαήλ Παύλου Ζαΐρης, γιατρός-χειρουργός,

μετά από περιπέτεια της υγείας του και περίθαλψη του σε νοσοκομείο της Αθήνας, επέστρεψε στην Κάλυμνο, όπου και εγκατέλειψε τα εγκόσμια όντας στο 84ο έτος της ηλικίας του.

Υπήρξε ο δεύτερος μεταπολιτευτικός δήμαρχος της Καλύμνου, διάδοχος του πρώτου δημάρχου της μεταπολίτευσης, αείμνηστου Θεόφιλου Παπαμιχαήλ, στο πλευρό του οποίου υπηρέτησε, από το 1978,  ως πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου και ως αντιδήμαρχος. Μετά τον πρόωρο θάνατο του μακαρίτη Θ. Παπαμιχαήλ, ο Μιχ. Ζαΐρης, ύστερα από εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες, αναδείχτηκε δήμαρχος και ολοκλήρωσε τη δημαρχιακή θητεία της παράταξης.

Στη συνέχεια, ως αρχηγός της παράταξης, και παράλληλα επικεφαλής της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ,  κέρδισε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και υπηρέτησε ευδόκιμα την Κάλυμνο για άλλα 8 χρόνια.

Αποσύρθηκε από τη μάχιμη πολιτική πρώτης γραμμής το 1995, αφήνοντας ως διάδοχό του τον μετέπειτα δήμαρχο κ. Δημ. Διακομιχάλη. Μετά την παραίτησή του εξέδιδε, μέχρι και σήμερα, την 15ήμερη εφημερίδα ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ.

Εμβληματικό αναπτυξιακό έργο του Μιχ. Ζαΐρη ήταν η ίδρυση της Ναυτιλιακής Εταιρίας Καλύμνου (ΑΝΕΚ), εταιρία λαϊκής βάσης, και αγορά του πλοίου Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (9/5) στον Ι. Μητρ. Ναό του Σωτήρος Χριστού, στις 5μμ   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version