Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βλάβη ΔΕΥΑΚ στον Πάνορμο, πριν τις Ελιές Κύριο

Από το χθες (4/5/18) το απόγευμα το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΚ στον Πάνορμο,

λίγο πριν τον σταθμό στις Ελιές ,  παρουσίασε βλάβη και διακόπηκε η υδροδότηση της περιοχής.

Σήμερα το πρωί (5/5/18(, περί τις 8:00΄, εντοπίστηκε(!) το σημείο του δικτύου με το πρόβλημα και συνεργείο της ΔΕΥΑΚ άρχισε τις εντατικές εργασίες (φωτο) για την αποκατάσταση της βλάβης.

Το πρόβλημα, ως φαίνεται, είναι σοβαρό και, όπως μας είπαν οι άνθρωποι του συνεργείου (στις 8:30΄), «θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με δυόμισι ώρες», πράγμα  που σημαίνει ότι το νερό θα επανέλθει γύρω στις 11 πριν το μεσημέρι.

*

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης βλάβης-διακοπής αλλά κυρίως από την άποψη ότι ακόμη δεν μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι και έχουμε διακοπή της ύδρευσης κοντά για ένα 24ωρο. Αν κάθε βλάβη χρειάζονται 24 ώρες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο τουρισμός θα… χρειαστεί πολύ λιγότερες ώρες για να μας την κοπανήσει.

Και δεν είναι, να πεις, χθεσινό ή προχθεσινό το ζήτημα των βλαβών του δικτύου της ΔΕΥΑΚ, ούτε και των διακοπών της υδροδότησης των τουριστικών περιοχών (Μυρτιές-Μασούρι). Μια ζωή έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Και, με την ευκαιρία, να προσθέσουμε: μια οι διακοπές της ΔΕΥΑΚ, μια οι διακοπές της ΔΕΗ και τα τρεμουλιάσματα του ρεύματος που καίνε ψυγεία, τηλεοράσεις και λοιπές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, δεν ξέρουμε κατά πόσον είμαστε το νησί που μπορεί να αναπτύξει σοβαρό τουρισμό.   

*

Για τις βλάβες της ΔΕΥΑΚ, αξίζει να  υπογραμμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΚ στην ΚΩ, εδώ και πάνω από μια 20ετία, έχει στο δίκτυο ύδρευσης ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο εντοπίζει αυτόματα το σημείο που έχει παρουσιαστεί βλάβη, οπότε το συνεργείο επεμβαίνει άμεσα και στοχευμένα, χωρίς να ψάχνει πού είναι το πρόβλημα. Αυτά…    

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version