Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας στην Κάλυμνο

Μια μέρα γεμάτη από επισκέψεις και επαφές είχε στην Κάλυμνο, στις 22/3/18,

ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρωί ο κ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τον δημ. σ/λο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάκη Χούλλη και μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ,  επισκέφθηκε το δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή, στο δημοτικό μέγαρο, με τον οποίο  είχε ενημερωτική συνεργασία, πάνω σε θέματα και προβλήματα της Καλύμνου (ακολουθεί δ.τ. από το Γραφείο Δημάρχου).

Στη συνέχεια είχε διαδοχικές επαφές με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους επαγγελματικών συλλόγων του νησιού, από τους οποίους έλαβε πλήρη ενημέρωση  πάνω στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλύμνου.

Το βράδυ, σε πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε, στο Αναγνωστήριο, η κομματική οργάνωση βάσης, πραγματοποίησε βαρυσήμαντη ομιλία, με την παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου (όλων των κομματικών «χρωμάτων»).

Ο κ. Κουτσούμπας ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην παραμεθόριο ανατολική ζώνη του Αιγαίου, με τις συνεχώς κλιμακούμενες προκλήσεις των γειτόνων και «συμμάχων» (στο ΝΑΤΟ) Τούρκων και, συνάμα, την ανειλικρινή «συμμαχική» συμπαράσταση των εθνικών μας εταίρων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Παράλληλα καυτηρίασε την «αντιλαϊκή πολιτική» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και την ενδοτική της στάση απέναντι στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ως απάντηση σ’ αυτό το πλέγμα εξάρτησης της χώρας μας, ο γραμματέας του ΚΚΕ πρότεινε ως μοναδική λύση την έξοδο της Ελλάδας από αυτούς ολέθριους, για το έθνος και το λαό, συμμαχικούς οργανισμούς.

***

Δ.Τ. από το Γραφείο Δημάρχου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος  22/3/ 2018

E-mail: grafeioepikoinwnias@gmail.com

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα  του Κ.Κ.Ε κο Δημήτρη Κουτσούμπα είχε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής.

Ο κος Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον κο Κουτσούμπα στο νησί μας και του επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο, του έθεσε αναλυτικά τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Συγκεκριμένα στην σύντομη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. κ. Σ. Τηλιακού και Μ. Ρήγα καθώς και του Προέδρου της ΑΝΕΚ κου Γ. Διαμαντή τέθηκαν τα εξής ζητήματα :

H υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, η ανεργία, η μετανάστευση, η διαχείριση των πρόσφατων  μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών καθώς και η μειωμένη χρηματοδότηση από τους κεντρικούς πόρους, σε αντιδιαστολή με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στους Δήμους.

Ο κος Δήμαρχος έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε ειδικότερα προβλήματα, που είναι συνυφασμένα με τη νησιωτικότητα, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο  και σε θέματα της διασύνδεσης των νησιών με την Περιφέρεια και το Κέντρο, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν συχνά στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Ο κος Κουτσούμπας στην αντιφώνηση του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο,  ανέφερε πως είναι γνώστης των κυριότερων προβλημάτων που έχουν σχέση με τον νησιωτικό χαρακτήρα του τόπου μας και επεσήμανε το γεγονός ότι είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής προκειμένου να προωθηθούν προς την Κυβέρνηση θέματα που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Τόνισε δε ότι για την ανάπτυξη του τόπου, είναι απαραίτητος ένας γενικότερος κεντρικός αναπτυξιακός σχεδιασμός, που δεν θα έχει αποσπασματικό χαρακτήρα και δεν θα εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Ο κος Κουτσούμπας συνοδευόταν από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κο Σακ. Χούλλη, μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος καθώς και  στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version