Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Νέο αεροδρόμιο στην Παλιόνησο – Επιδοτούμενη αερ. εταιρία η Sky Express

Η Υ.Π.Α. έχει ήδη ξεκινήσει την ερευνητική εργασία και τη σύνταξη της ανάλογης μελέτης

για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην περιοχή της Παλιονήσου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

Κάλυμνος 15 /3/ 2018

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα 15/3/2018 ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κο Μ. Ρήγα, με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κο Κων/νο Λιτζεράκο για θέματα που αφορούν το νησί μας.

Ειδικότερα στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της Κατασκευής νέου αεροδρομίου στην Κάλυμνο, σε συνέχεια της πρότασης του κου Δημάρχου και της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας.

Το θέμα αυτό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς η Υ.Π.Α. έχει ήδη ξεκινήσει την ερευνητική εργασία και τη σύνταξη της ανάλογης μελέτης για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην περιοχή της Παλιονήσου, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, που θα συμβάλουν υποστηρικτικά σε όποια φάση κριθεί απαραίτητο.

Είναι γοργοί οι ρυθμοί προς την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου πνοής για το νησί μας, που θα διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας  υποστηρίζοντας την εξυπηρέτηση διεθνών πτήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού, καθώς θα έχει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες προδιαγραφές.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού μας με την Αθήνα, όπου υπάρχει τελικώς θετική εξέλιξη καθώς προέκυψε οριστικός ανάδοχος της επιδοτούμενης γραμμής Κάλυμνος-Αθήνα-Κάλυμνος η αεροπορική εταιρεία SkyExpress.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον Υπουργό Μεταφορών πρόκειται να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα δίνοντας έτσι οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της Καλύμνου με το κέντρο.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

    Η αγορά της Καλύμνου είναι πολύ μικρή για διεθνείς πτήσεις. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορεί να πετάξει κάποιος από το εξωτερικό φερέγγυα έστω μέσω Αθήνας προς Κάλυμνο. Επίσης δεν μπορεί να προγραμματίσει τις διακοπές του μακροπρόθεσμα. Οι κρατήσεις Αθήνα-Καλυμνος για την θερινή σεζόν δεν έχουν ανοίξει ακόμα, όταν οι περισσότεροι ευρωπαίοι έχουν ήδη κλήσει τις Καλοκαιρινές τις διακοπές!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version