Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αδελφοποίηση Καλύμνου-Τουρκούτρεϊς δίπλα στα Ίμια τώρα; Κύριο

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25/2/18, επισκέφθηκε την Κάλυμνο, εθιμοτυπικά λέει…,

ο τούρκος πρόξενος στη Ρόδο (φωτο) και συναντήθηκε  με το μητροπολίτη μας κ. Παΐσιο και το δήμαρχο του νησιού κ. Γ. Γαλουζή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. δήμαρχος σε δηλώσεις του, οι δύο άνδρες συζήτησαν πολλά θέματα, μη ανακοινώσιμα, λέει, όλα!  Απορία: Για ποιο λόγο δεν πρέπει να γνωρίζει ο λαός της Καλύμνου, παρά μόνο ο κ. δήμαρχος, τα πολιτικά του στελέχη και οι «επιστημονικοί του» συνεργάτες, σύμφωνα με την δήλωση του κ. δημάρχου; Τόσο απόρρητη συνεργασία; Είναι εθνικά μυστικά ή μυστική διπλωματία που πρέπει να περιορίζεται στο επιτελείο του κ. δημάρχου;

Ωστόσο, στις δηλώσεις του ο κ. δήμαρχος μίλησε για οικονομική συνεργασία των δύο δήμων αλλά και για αδελφοποίηση. Προφανώς και τα δύο πολιτικά κεφάλαια εξωτερικής πολιτικής δεν είναι της αρμοδιότητας του επιτελείου της δημ. Αρχής. Αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση. Μας λυπεί όμως και μόνο το γεγονός ότι συμφωνήθηκαν συνεργασίες και μάλιστα μη ανακοινώσιμες στο λαό.

Αλλά η κορύφωση της «συνεργασίας» – ή το «αντικλείδι» - της «φιλικής» προσέγγισης είναι η εξαγγελθείσα αδελφοποίηση των δήμων Καλύμνου-Τουρκούτρεϊς. «Κουμπάρος» στο "προξενιό" της «αδελφοποίησης» εμφανίστηκε ο τούρκος πρόξενος της Ρόδου.  

Και οι μεν τούρκοι, έξυπνα κινούνται και «χτυπάνε» την κατάλληλη στιγμή , όμως ο δήμαρχος μας τώρα για  βρήκε θέμα συζήτησης την αδελφοποίηση;

 

  1. 1.   Τώρα, μετά την, μόλις χθες,  επίθεση που δέχτηκε το λιμενικό μας στα Ίμια; 
  2. Τώρα που έχει πάρει φωτιά η θάλασσα των Ιμίων μέχρι την Ψέριμο;
  3. Τώρα που ο τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν,  διακηρύσσει ότι είναι δικά του 18 νησιά μας - μεταξύ των οποίων, μετά τα Ίμια, η Ψέριμος κ.λπ.; 
  4. 4.   Τώρα που το Ερντογάν ξεσηκώνει τους τούρκους, να είναι έτοιμοι για επιστράτευση;
  5. 5.   Τώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός, Γιλντιρίμ, μας απειλεί με πόλεμο;
  6. Τώρα που, ανοικτά και χωρίς προσχήματα, ο τούρκος πρόεδρος βάζει φωτιές σε Σκόπια (να μην υποχωρήσουν στο εθνικό τους… όνομα «Μακεδονία» και σε Αλβανία (με τους Τσάμηδες), ώστε να πιέσει από παντού την Ελλάδα και, αν είναι δυνατόν να τη συρρικνώσει.

 

Παλιότερα, επί δημαρχίας Γ. Ρούσσου, έγινε μια τέτοια κίνηση καλής θέλησης, τουλάχιστον από μέρους μας. Το υπουργείο Εξωτερικών έβαλε «φρένο».  Σήμερα μια τέτοια πρόταση είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, αφελέστατη, κολυμπά στα επικίνδυνα νερά της σημερινής ελληνοτουρκικής συγκυρίας προβληματικών σχέσεων (με απόλυτη ευθύνη της Τουρκίας) και καταντά επικίνδυνη και μόνο ως πρόταση – η οποία είναι μέχρι και προβοκατόρικη εις βάρος της δημ. Αρχής.

Ας κάνει υπομονή ο κ. δήμαρχος μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα με τον νεοφανή(;) τουρκικό επεκτατισμό, αν ηρεμήσουν ποτέ – αν και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα, γιατί είναι αυτή η αδελφοποίηση είναι ένα θέμα που θέλει πολλή δουλειά.

Πάντως, πέρα από την (μη) αποτελεσματικότητα που θα δείξει ο δήμος μας, αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η γεωπολιτική μας θέση στο Αιγαίο βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» και η εξωτερική πολιτική «καίει»!

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version