Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η θλιβερή επέτειος των Ιμίων του ’96 με τον Π. Καμμένο Κύριο

Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των αδικοχαμένων αξιωματικών του Π.Ν.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  29/1/ 2018

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/1/2018 το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Δήμαρχο κο Ιωάννη Γαλουζή, η οποία έγινε αποδεκτή, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Καμμένος καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κος Νικόλαος Τσούνης .

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής μουσικής και Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» κος Γ. Χατζηθεοδώρου. Ακολούθησε στο χώρο του μνημείου κατάθεση στεφάνων, τρισάγιο,  προσκλητήριο νεκρών από τμήματα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων και έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Πριν την μετάβασή του στην Κάλυμνο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στη ρίψη στεφάνου στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι 3 Αξιωματικοί, επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, που έπλευσε προς την θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σε σχετικές δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής μνήμης και απόδοσης τιμών προς τους πεσόντες, ο κος Π. Καμμένος ανέφερε ότι εκ μέρους του Ελληνικού λαού αποδίδονται τιμές προς εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα καθώς και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αξιωματικούς υπαξιωματικούς, στρατεύσιμους και εθνοφύλακες οι οποίοι αποτελούν συνέχεια των ηρώων.

Τόνισε δε με έμφαση, ότι η Ελλάδα δεν έχει επεκτατικές τάσεις, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό από την Εθνική της κυριαρχία. Στέλνουμε –όπως σημείωσε- μήνυμα ειρήνης αλλά και αποτροπής σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ο κος Π. Καμμένος μετά από την ολιγόωρη παραμονή του στο νησί μας, αναχώρησε από την Κάλυμνο το μεσημέρι της Κυριακής.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version