Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ευχαριστεί Πρωθυπουργό & Υφ. Εμπ. Ναυτιλίας Κύριο

Για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Καλύμνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  24/1/ 2018

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των εξαγγελιών του κου Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί μας, και τη δέσμευση του Υπουργού κ. Π. Κουρουμπλή για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, πραγματοποιήθηκε χθες 22/1/2018 στο Υ.Ε.Ν. συνάντηση με την παρουσία του Δημάρχου κου Ιωάννη Γαλουζή.

Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφ/γό κο Νεκτάριο Σαντορινιό, και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ, κ. Διονύση Καλαματιανού, του Δημάρχου Καλύμνου, κ. Γαλουζή, του Πρόεδρου ΑΝΕΚ, κ. Διαμαντή, του Προϊστάμενου του Τμήματος Έργων του Δήμου Καλύμνου, κ. Ζωγραφάκη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, κ. Μπέλλα, την κα. Κυραμαργιού ως Μηχανικό- εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών και Κτιριακών Υποδομών του ΥΝΑΝΠ καθώς και συνεργάτες του γραφείου Υφυπουργού.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό καθώς συνομολογήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες  η αναγκαιότητα ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, στο αμέσως προσεχές  χρονικό διάστημα, και με κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών που θα χρειαστούν.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η άμεση παραχώρηση για χρήση, του κτιρίου (Παρθεναγωγείο) όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλης Καλύμνου, από το Δήμο Καλυμνίων.

Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα προβούν σε σύνταξη του κτιριολογικού προγράμματος, του ΠΔ ιδρύσεως της Σχολής καθώς και του κανονισμού λειτουργίας της.

Από όλες τις πλευρές καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών καθώς κοινό στόχο όλων αποτελεί η έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας από την προσεχή ακαδημαϊκή περίοδο, κάνοντας πραγματικότητα το χρόνιο αίτημα του νησιού της Καλύμνου με τη μεγάλη ναυτική παράδοση.

Το γεγονός αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης και τη γενικότερη ανάπτυξη του νησιού καθώς σε αυτό θα φιλοξενείται πλέον μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού .

Ο κος Δήμαρχος επιθυμεί και επίσημα να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, τον Πρωθυπουργό της χώρας κο Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Π. Κουρουμπλή καθώς και τον συμπατριώτη μας Υφ/γό Ναυτιλίας κο Νεκτ. Σαντορινιό, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Καλύμνου με ιδιαίτερο ζήλο σε όσα θέματα έχουν τεθεί υπ όψιν του.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version