Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ν. Σαντορινιός: Πρόσω ολοταχώς για την ίδρυση ΑΕΝ Κύριο

Άμεση η παραχώρηση του 1ου Δημ. Σχολείου Πόθιας

 

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Υφυπουργού

Τηλ. 2131371736

Φαξ. 2104614439

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε 1 - Ε 2,

Τ.Κ. 185 10

Πειραιάς, 22/01/18

 

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Πρόσω ολοταχώς το Υπουργείο για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Νεκτάριο Σαντορινιό, με θέμα την ίδρυση Σχολής ΑΕΝ στην Κάλυμνο και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ, κ. Διονύση Καλαματιανού, του Δημάρχου Καλύμνου, κ. Γαλουζή, του Πρόεδρου ΑΝΕΚ, κ. Διαμαντή, του Προϊστάμενου του Τμήματος Έργων του Δήμου Καλύμνου, κ. Ζωγραφάκη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, κ. Μπέλλα, την κα. Κυραμαργιού ως Μηχανικό- εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών και Κτιριακών Υποδομών του ΥΝΑΝΠ καθώς και συνεργάτες του γραφείου Υφυπουργού.

Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν η αναγκαιότητα ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και με κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών που θα χρειαστούν.

Σε αυτό το κλίμα αποφασίστηκε, κατά πρώτον, η άμεση παραχώρηση για χρήση, του κτιρίου (Παρθεναγωγείο) που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλης Καλύμνου, από το Δήμο Καλυμνίων. Κατά δεύτερον η σύνταξη του κτιριολογικού προγράμματος από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ, ΔΙΛΙΚΥΠ, και η σύνταξη του ΠΔ ιδρύσεως της Σχολής και του κανονισμού λειτουργίας αυτής, από την υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ, ΔΕΚΝ.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε πως «το Υπουργείο, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και τη δέσμευση του Υπουργού κ. Κουρουμπλή, για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, προσπαθεί για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα κάνουν πραγματικότητα το χρόνιο αίτημα του νησιού για λειτουργία ΑΕΝ.

«Η Κάλυμνος, νησί ναυτικών και σφουγγαράδων, που έχει συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και στην ισχυροποίηση του ονόματος της Ελληνικής Ναυτιλίας, τώρα πια θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στην ανάπτυξη του νησιού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version