Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Τσίπρας στην Κάλυμνο με υπουργούς & βουλευτές Κύριο

Με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, τριών υπουργών:

Καμμένου, Κουρουμπλή, Σαντορινιού, και δύο βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ): Καματερού, Γάκη, γιορτάστηκαν φέτος στην Κάλυμνο τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων. Στις εκδηλώσεις της ημέρας παρέστησαν, ακόμη, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδ/νήσου κ. Κόκκινος, ο πρώην υπουργός (ΝΔ) κ. Παυλίδης και ο πρ. ανεξ. βουλευτής κ. Κασσάρας.  

*

Το πρωί, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος και την εκκλησιαστική τελετή λάμπρυναν με την παρουσία τους πολιτικοί και ένστολοι αξιωματούχοι του νησιού καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού και του ναυτικού.

Στις 10:30΄ προσήλθε στον ι. μητροπολιτικό ναό ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους υπουργούς και βουλευτές του.

Μετά τον Μέγα Αγιασμό στη μητρόπολη η πομπή μετέβη στον κεντρικό λιμενοβραχίονα, για τον καθαγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του τιμίου σταυρού στη θάλασσα, όπου έπεσε μεγάλος αριθμός νεαρών Καλυμνίων, ανταγωνιζόμενοι για το ποιος θα κερδίσει την ευλογία του τιμίου σταυρού και του μητροπολίτη, ο ποίος χάρισε στο «νικητή» ασημένια εικόνα.

Ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος ήταν ευγενικός προς τον κ. πρωθυπουργό και του εξέφρασε τις θερμές ευχές του, ενώ παράλληλα μετέφερε και τις ευλογίες προς τον Κ. Τσίπρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

Ο κ. πρωθυπουργός, ευχόμενος τα «Χρόνια Πολλά», χαιρέτισε το μεγάλο πλήθος των Καλυμνίων που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία. Τόνισε δε με ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμά του προς τη γείτονα Τουρκία (η οποία εκείνη την ώρα «έπαιζε» στα Ίμια) ότι η Ελλάδα επιθυμεί ειρήνη και συνεργασία, αλλά είναι και αποφασισμένη να αποκρούσει δυναμικά και με εθνική περηφάνια κάθε εχθρική επιβουλή.

*

Μετά τη θρησκευτική  τελετή στο λιμενοβραχίονα το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο Πνευματικό Κέντρο, σε δύο φάσεις. Πρώτα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του ορόφου, με τον κ. πρωθυπουργό, το δήμαρχο Καλυμνίων, τους υπουργούς και τους βουλευτές της ακολουθίας του κ. Τσίπρα. Εκεί τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της Καλύμνου και ο πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε στο να ακούει μόνο με προσοχή, αλλά είχε άμεσες τηλεφωνικές επαφές με υπουργούς του στην Αθήνα για συγκεκριμένα έργα, για τα οποία ήθελε αμέσως να κινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης, προκειμένου, όπως τόνισε, να μη μένει στα λόγια και τις μετέωρες υποσχέσεις, αλλά ό,τι λέει να το πραγματοποιεί.

Η σύσκεψη κράτησε πολύ, μέχρι που ο κ. Καμμένος έκανε τη διακριτική παρέμβαση προς τον κ. Τσίπρα ότι στην ισόγεια αίθουσα περιμένει η συνέχεια της εκδήλωσης.

Και η συνέχεια ήταν η ανακήρυξη του κ. πρωθυπουργού ως επίτιμου δημότη Καλύμνου, για την οποία αποφάσισε ομόφωνα το δημ. σ/λιο. Πρώτος μίλησε, ως οικοδεσπότης, ο κ. Γαλουζής, ο οποίος μετά απο μια εξαιρετική ομιλία που είχε,  ανέγνωσε την απόφαση του δημ. σ/λίου και επέδωσε στον κ. πρωθυπουργό την περγαμηνή της απόφασης, μαζί και δώρα της Δημαρχίας Καλύμνου.

Στην ευχαριστήρια αντιφώνηση του ο κ. πρωθυπουργός απάντησε σε όλες τις «προκλήσεις» - αιτήματα του κ. δημάρχου, θέτοντας εξαρχής ως βάση ότι θα πει «ναι» μόνο  σε όσα μπορεί να είναι άμεσα συνεπής. Μεταξύ των δεσμεύσεων του κ. πρωθυπουργού είναι η ίδρυση Σχολής Ε.Ν., η αναδιοργάνωση της Σχολής Δυτών, η τοπογραφική εξέταση για διερεύνηση της δυνατότητας μετεγκατάστασης του αεροδρομίου, σε τόπο που να επιτρέπει την κατασκευή μεγάλου αεροδιαδρόμου για διεθνείς πτήσεις, κ.α.

Ο επίλογος της ημέρας «γράφτηκε» σε εστιατόριο της Πόθιας (στην περιοχή Πατήθριες), με τους προσκαλεσμένους να είναι πολύ περισσότεροι από τις δυνατότητες της αίθουσας, και τους Καλύμνιους πολιτικούς να είναι πανέτοιμοι για μια δυναμική αναμέτρηση με την… κουζίνα του εστιατορίου.

*

Νωρίς το απόγευμα ο κ. πρωθυπουργός  αναχώρησε για την Αθήνα με ελικόπτερο, αφήνοντας πίσω του άριστες εντυπώσεις για το πολιτικό του ήθος και το ευπροσήγορο του χαρακτήρα του.

Είναι γεγονός ότι κινήθηκαν στο παρασκήνιο, κάποιες αντικυβερνητικές διαθέσεις, με κίνητρα αντιπολιτευτικά, αντιαριστερή «αλλεργία»  και θρησκευτική αγανάκτηση για τις αλλαγές της κυβέρνησης στην Εκπαίδευση.  

Όμως, η αποδοχή του κόσμου και ο ενθουσιασμός από την παρουσία του κ. Τσίπρα όλες αυτές τις προθερμενόμενες αντιδράσεις τις απώθησε στο  χώρο της σιωπής και της αποχής από κάθε εκδήλωση, ακόμη και από την εκκλησιαστική ακολουθία.

Έτσι, στη γλυκιά μέρα των Θεοφανείων 2018, με το θαυμάσιο καιρό και τη θρησκευτική ανάταση, η Κάλυμνος έφερε έναν αδύναμο διχασμό στους «μεν» και στους «δε».

Πάντως, μέχρι τις 2μμ ένας μεγάλος αριθμός πολιτών περίμενε έξω από το Πνευματικό Κέντρο να δει τον Τσίπρα και να του σφίξει το χέρι.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version