Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιδρύεται Εξωραϊστικός-Πολιτ/κός Σύλλογος Σκαλιών Κύριο

Το Σάββατο, 30/12/17, η πρώτη συνέλευση στο ισόγειο του Πνευμ. Κέντρου, 6.μμ.

 

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΚΑΛΙΩΝ  ΚΑΛΥΜΝΟΥ

δ.τ. << ΣΚΑΛΙΩΔΑΝ >>

                Τα Σκάλια  είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Καλύμνου  ο οποίος κατοικείται αδιαλείπτως από την προϊστορία  έως σήμερα διατηρώντας το αρχαίο ελληνικό του όνομα εδώ και 2300 χρόνια ΄΄ ΔΑΜΟΣ ΣΚΑΛΙΩΔΑΝ΄΄. Αποτελούσε για αιώνες το σταυροδρόμι της περιοχής το οποίο ένωνε μεταξύ τους τα γύρω χωριά, διαδραματίζοντας σημαντικό ιστορικό και κοινωνικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

                Δικαιολογημένα ένας τέτοιος τόπος με τα μνημεία του,  τις πλούσιες παραδόσεις του, τις φυσικές ομορφιές αλλά και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους προγόνους μας, σημάδεψε ανεξίτηλα  τους γονείς μας και φυσικά εμάς τους ίδιους.

                Τα τελευταία χρόνια όμως με λύπη παρακολουθούμε το χωριό μας να παρουσιάζει μια φθίνουσα πορεία με σημάδια παρακμής και εγκατάλειψης χωρίς να έχει την προσοχή που του αρμόζει. Καθίσταται λοιπόν σαφές πως η ανάγκη για μια συντονισμένη προσπάθεια διατήρησης και αναβάθμισης του τόπου μας είναι επιτακτική. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό οφείλουμε όλοι οι κάτοικοι να κινητοποιηθούμε  και να βοηθήσουμε έτσι ώστε το χωριό μας να διατηρηθεί ζωντανό και συνάμα να μεταδώσουμε στα παιδιά μας όλα αυτά που μας έκαναν να αγαπάμε και να πονάμε αυτό τον τόπο.

                Οι λόγοι αυτοί ήταν η αφορμή που προχωρήσαμε στην ίδρυση του πολιτιστικού μας  συλλόγου. Μέσω αυτής της συντονισμένης προσπάθειας και οργάνωσης  ευελπιστούμε - έστω και στο ελάχιστο - να συμβάλουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής ομορφιάς του τόπου μας,  στη δημιουργία ενός συνεκτικού κρίκου ανάμεσα στις παλιότερες και τις νεότερες γενιές και  παράλληλα να βοηθήσουμε στην επίλυση πρακτικών καθημερινών προβλημάτων τα οποία  επηρεάζουν  το μικρό αυτό οικισμό.

                Απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση σε όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να προσέλθουν το Σάββατο 30-12-2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου για την Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΛΙΩΝ  ΚΑΛΥΜΝΟΥ, καθώς και για την εκλογή  του πρώτου Δ.Σ. του Συλλόγου.

                Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στα Σκάλια του Δήμου Καλυμνίων,  όσοι διαθέτουν ιδιοκτησία  εκεί   και όσοι οι γονείς τους κατοικούν η κατοικούσαν στο παρελθόν  στα  Σκάλια.  

Για το Προσωρινό  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Πελεκάνος Νικόλαος

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version