Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαδημοτική συνεργασία Καλύμνου-Λέρου-Τήλου Κύριο

Σύσκεψη στην Αθήνα με τους Γαλουζή, Ρήγα, Ρώτα

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  23/11/ 2017

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη δεύτερη συνάντηση του Δικτύου για τη Διαδημοτική Συνεργασία μεταξύ των Δήμων Καλύμνου, Λέρου και Τήλου , που πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2017στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των τριών νησιών και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης,  υπό την καθοδήγηση του οποίου πραγματοποιείται αυτή η δράση, τέθηκαν οι βασικοί άξονες για την επίσημη πλέον ίδρυση του Δικτύου.

Το αντικείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει τομείς και άξονες που αφορούν την τοπική ανάπτυξη , το ανθρώπινο δυναμικό, θέματα περιβάλλοντος-πολιτισμού-τουρισμού-αθλητισμού, την κοινωνική μέριμνα, τις υποδομές καθώς και θέματα διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας.  

Εξετάστηκαν επίσης τα επί μέρους άρθρα και διατάξεις, που θα διέπουν το καταστατικό του δικτύου συνεργασίας και καθορίστηκε ο οδικός άξονας των επόμενων ενεργειών, που πρέπει να ακολουθηθούν από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

Από την πλευρά της Καλύμνου στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον κο Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας καθώς και ο συνεργαζόμενος με τον Δήμο της Καλύμνου μελετητής κος Γιάννης Ρώτας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κος Δήμαρχος συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 21/11/2017 -παρουσία του Υφυπουργού κου Σωκράτη Φάμελλου- με αντικείμενο  τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό  ΕΟΧ 2009-2014, και την Προγραμματική Ενότητα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κο Νεκτάριο Σαντορινιό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αφορούν κυρίως τη χερσαία ζώνη του νησιού μας αλλά και την ίδρυση Σχολής Εμπορικού Ναυτικού.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version