Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μήνυμα του δημάρχου Ιω. Αντ. Γαλουζή Κύριο

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος   16/11/ 2017                       

Τηλέφωνο        : 22430- 59141                                                      

ΦΑΞ                : 22430- 59148

ΜΗΝΥΜΑ

Η ημέρα εορτασμού της μνήμης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως είναι η σημερινή, μας βρίσκει  να βιώνουμε δύσκολες στιγμές ως κοινωνία. Στιγμές κατά τις οποίες ο άνθρωπος νιώθει να δοκιμάζεται και αισθάνεται αδύναμος απέναντι στις καταστάσεις.

Είναι ωστόσο αυτή η εσωτερική δύναμη που κρύβει μέσα του καθένας από εμάς, και η πεποίθηση ότι υπάρχει και θα πρέπει να υπάρχει κάτι καλύτερο, που αξίζει να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε γι αυτό, που τελικά κάνει τον άνθρωπο να ξανασηκώνεται και να παίρνει την τύχη του στα δικά του χέρια.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί κομβικό σημείο και αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, μιας ιστορίας που διαχρονικά έχει επισφραγιστεί από αγώνες για Ελευθερία, για Εθνική ανεξαρτησία, για Δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο αγώνα, καταδεικνύει την «απονενοημένη» -κατά κάποιους- απόφαση της νεολαίας μιας εποχής, να αντιταχθεί με όσα πενιχρά μέσα διέθετε και κυρίως με ψυχή, στη θεσμική εκτροπή, σε ένα εξαιρετικά σκληρό καθεστώς, και να διεκδικήσει σθεναρά και με αυτοθυσία όσα σήμερα θεωρούμε βασικά και αυτονόητα.

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Δικαιώματα πανανθρώπινα, ατομικά και συλλογικά. Δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης του ατόμου και διακίνησης των ιδεών, δικαίωμα στη δημοκρατία, τη μόρφωση, τη δικαιοσύνη και σε όλα τα αγαθά που  σήμερα μπορούμε  να απολαμβάνουμε.

Κι όμως αυτή η σπίθα που άναψε τότε το 1973, από μια νεολαία με όραμα τόλμη και αγωνιστική ορμή, ήταν αυτή που τελικά αποτέλεσε την αρχή του τέλους για το δικτατορικό καθεστώς και οδήγησε στην ουσιαστική αποτίναξη του χουντικού ζυγού από την ελληνική κοινωνία.

Αυτός ο αγώνας που στηρίχθηκε σε τόσο μικρές δυνάμεις, ένας αγώνας που δεν είχε τίποτα ως δεδομένο αλλά διεκδικούσε τα πάντα, θα πρέπει να θυμίζει σε όλους μας καθημερινά, ότι οι συνθήκες δεν είναι η μοίρα μας και πως όλες οι καταστάσεις -όσο αντίξοες κι αν μοιάζουν- μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο αρκεί να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε γι αυτό.

Αυτή λοιπόν η ημέρα μνήμης και εορτασμού της 44ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει για όλους μας την απαρχή κάθε ατομικής και συλλογικής διεκδίκησης για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

https://youtu.be/gm_oWnyi-rA
https://youtu.be/gm_oWnyi-rA

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version