Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Κύριο

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ

10/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/10/2010:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Λειψών βραβεύθηκε από την Boussias Communications, αυτή τη φορά στην ενότητα Α1. Υποδομές και Αστική Ανάπλαση, στην κατηγορία Α1.3. Έργα Χώρων Αναψυχής.

Θέσαμε υποψηφιότητα με την πολύ όμορφη και ασφαλή παιδική μας χαρά μιας και δεν είχαμε τη δυνατότητα από τον κανονισμό της επιτροπής διαγωνισμού να ξαναθέσουμε την ίδια υποψηφιότητα με πέρσι (Ανακύκλωση).  Στην εκδήλωση αυτή που έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην "Τεχνόπολις" στο Γκάζι επιβραβεύθηκαν, αφού βαθμολογήθηκαν σε απόλυτη κλίμακα, οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Το μεγάλο παράδειγμα των μικρών Λειψών έχει διάρκεια και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια μας για καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους μας.

7/10/2017:

Την επόμενη μέρα Παρασκευή 7/10 και ύστερα από αρκετούς μήνες κατάφεραν να έχουν συνάντηση οι δήμαρχοι Πάτμου και Λειψών με τον Γεν. Γραμ. Υποδομών κο Γ. Δέδε προκειμένου να "πείσουν" το Υπουργείο να φέρει τροπολογία για το αυτονόητο: να μπορούν δήμοι που δεν έχουν τεχνική υπηρεσία να συνάπτουν διαδημοτικές συνεργασίες με γειτονικούς δήμους για τη διεξαγωγή δημοσίων διαγωνισμών έργων.

Επειδή όμως η τροπολογία θα πάρει χρόνο δεσμεύθηκε ο κος Δέδες να προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση με την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) του υπουργείου για να μπορέσει το έργο "Ανακαίνιση επισκευή της αίθουσας επιβατών Λειψών", για το οποίο υπάρχει αδειοδοτημένη μελέτη, να δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες χωρίς τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) του οποίου η δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων λήγει 31/12/2017.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λειψών είχε διαδοχική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών  κο Πάνο Σκουρλέτη με τον οποίο συζήτησε:

-        το χρονοδιάγραμμα πρόσληψης τακτικού προσωπικού ΠΕ, ΤΕ για τις διοικητικές υπηρεσίες καθώς και ΔΕ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (για το δήμο μας προβλέπονται συνολικά 4 θέσεις).

-        την επιπλέον και σταθερή χρηματοδότηση των μικρών δήμων.

-        την προαναφερόμενη τροπολογία την οποία πρέπει να φέρει το υπουργείο εσωτερικών στη Βουλή ως επισπεύδον υπουργείο.

 

 9/10/2017

Την Δευτέρα 9/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη μεταξύ των δημάρχων Λέρου, Πάτμου και Λειψών, συνοδευομένων από αντιπροσωπεία ιατρών και φορέων των νησιών με κύριο θέμα τη στελέχωση των μονάδων υγείας. Όσον αφορά τους Λειψούς ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για:

- Την άμεση προκήρυξη της θέσης γενικού ιατρού ή παθολόγου με επιπλέον κίνητρα έναντι της προηγούμενης προκήρυξης,

- Την προμήθεια εντός δύο μηνών ενός ασθενοφόρου, και

- Την άμεση επισκευή και συντήρηση των υαλοστασίων του κτιρίου που στεγάζεται το Π.Π.Ι. Λειψών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λειψών είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιό τον οποίο ευχαρίστησε για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες του στην προκήρυξη του διαγωνισμού της μονάδας αφαλάτωσης. Συζήτησαν τις επόμενες ενέργειες για τη γρήγορη λειτουργία της, και επίσης του ζήτησε την προώθηση του αιτήματος μας για επίσπευση των διαδικασιών με ταυτόχρονη άρση των εμποδίων για την αδειοδότηση εγκατάστασης ανεμογεννήτριας στους Λειψούς η οποία θα παρέχει ενεργειακή αυτονομία και σταθερότητα στην ηλεκτροδότηση του νησιού.

Ήταν πολύ ενθαρρυντικό ότι γνώριζε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, προς έκπληξή μας, και  έδειξε ότι νοιάζεται πραγματικά για τα πολύ μικρά νησιά χωρίς υστεροβουλία.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos