Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανεβαίνει το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου Κύριο

Η τελετή έναρξης του “Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου 2017”, έγινε και φέτος

στο ξενοδοχείο Elena Village, τις πρώτες νυκτερινές ώρες της Παρασκευής 6/10/17. Μαζική παρουσία των αναρριχητών-τουριστών έδωσε πολύ αισιόδοξα μηνύματα ανάπτυξης της μορφής αυτής του εναλλακτικού τουρισμού στην Κάλυμνο.

Οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου, υπάλληλοι και πολιτικοί, εκτιμούν ότι η φετινή διοργάνωση πήγε πολύ καλύτερα από την περσινή και «βλέπουν» συνεχή άνοδο του αναπτυξιακού αυτού θεσμού της αναρρίχησης.

Και, πράγματι, ο κόσμος των αναρριχητών χάρισε φέτος ξεχωριστή ζωντάνια στην τουριστική ζώνη του Μασουριού, καθώς και στην τελετή έναρξης, στην οποία ήταν πολλοί οι αναρριχητές έδωσαν ένα ενθουσιώδες «παρών».

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημ. σ/λος κ. Νέστωρ Φραζής, αρμόδιος στα θέματα τουρισμού, καλωσορίζοντας τους αθλητές της αναρρίχησης και όλους τους παρόντες, μιλώντας στα ελληνικά και ακολούθως στα αγγλικά.

Στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής και απηύθυνε θερμό και φιλικό χαιρετισμό, έχοντας για διερμηνέα τον κ. Φραζή.

Το πανηγυρικό μέρος των χαιρετισμών έκλεισε ο διάσημος αναρριχητής Daniel Wood , ο οποίος χαίρει μέγιστης εκτίμησης στον κόσμο των αναρριχητών, όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος για την αναρρίχηση δη. Υπάλληλος κ. Γ. Χατζησμάλης.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά και εμπλούτισαν αισθητικά οι δύο Καλύμνιοι τεχνικοί του ήχου Γιώργος Καμπούρης και Τάσος Κλαδίτης με τα υπερσύγχρονα ηχοσυστήματα που διαθέτουν.

*

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε και ότι βροντερό… «απών» από τη βραδιά αυτή έδωσε ο λαός της Καλύμνιοι, αρχής γενομένης από τους ντόπιους πολιτικούς, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης στο δημ. σ/λιο, στο επαρχ. σ/λιο αλλά και στον κόσμο των πολιτικών της τηλεοπτικής δράσης…

Επίσης, πολύ ισχνή ήταν η παρουσία επιχειρηματιών οι οποίοι ωφελούνται από  τον τουρισμό της αναρρίχησης, που κρατά  «ζωντανή» την Κάλυμνο όλο το φθινόπωρο.

Ίσως σ’ αυτό το θέμα να φέρει ευθύνες και ο Δήμος, που θα μπορούσε να έκανε καλύτερη προβολή-διαφήμιση ενός τόσο σοβαρού τουριστικού θεσμού, όπως είναι η αναρρίχηση.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι και από τους πολιτικούς της Δωδεκανήσου (βουλευτές, πολιτευτές, αξιωματούχους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου) και λοιπές δυνάμεις… της ανάπτυξης, κανένας δεν πέρασε προς Κάλυμνο… μεριά, αν και η Κάλυμνος είναι παγκόσμια ανάμεσα στους πρώτους προορισμούς αναρριχητικού τουρισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version