Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος με τους κτηνιάτρους για τα αδέσποτα Κύριο

Χρηματοδότηση προγράμματος από την ΕΕ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  4/10/ 2017

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Συνάντηση εργασίας είχε χθες μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κος Νομ. Ρήγας με ιδιώτες κτηνιάτρους του νησιού μας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το χρόνιο ζήτημα  των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της αίτησης χρηματοδότησης- που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος μας- για ένταξη σε σχετικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνέχεια της πρόσκλησης με αρ. πρωτ. 1991/94850/12.9.2017 ΦΕΚ 3114/8.9.2017 τεύχος Β΄.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, η οποία χρηματοδοτείται με 40.000 ευρώ, θα υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στο Δήμο μας και τους ιδιώτες κτηνιάτρους, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά για αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε τομείς όπως είναι: η περισυλλογή, ηλεκτρική σήμανση, καταγραφή αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμός και αποθεραπεία συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης, της σίτισης, της υιοθεσίας ή της επανένταξής τους.

Με συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με Ευρωπαϊκά δεδομένα, γίνεται πλέον μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου μας για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos