Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταδυτικός τουρισμός, πλην χαμένο το Καταδ. Κέντρο! Κύριο

Σε Κάλυμνο,  Λέρο, Νάξο, Πάρο ετοιμάζονται  καταδυτικές διαδρομές - δίκτυο Καταδυτικού Τουρισμού, αλλά η Κάλυμνος είναι αλλού…

 

Το Επαρχείο εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για τον Καταδυτικό Τουρισμό που προωθεί. Πρόκειται για αναπτυξιακή πρωτοβουλία μεν,  αλλά έπιασε το Δήμο να είναι εκτός… τόπου.

Γιατί; Γνωστό το γεγονός, αν και κουκουλώνεται με πλατιά πολιτική και κοινωνική συνεργία:  Από τότε που το Καταδυτικό του Κέντρο (φωτο), στα Αργινώντα, περιήλθε στην ιδιοκτησία της ι. μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας  – με τον Δήμο να μένει  «ψύχραιμος» και να καλλιεργεί ετεροχρονισμένα όνειρα παμπόνηρα αιθεροβάμονος πολιτικής, αλλά και  με τις αντιπολιτεύσεις να σιωπούν σεμνά και ταπεινά… -  ο Καταδυτικός Τουρισμός στην Κάλυμνο έμεινε «άστεγος» κτιριακά αλλά και πολιτικά.

Κοντά μια 10ετία ο σύμπας Δήμος έβλεπε (αν… έβλεπε) το Καταδυτικό Κέντρο στα Αργινώντα με κενό σκέψης,   ανίκανος να το αξιοποιήσει. Τώρα, μόλις το «έχασε», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενέταξε την Κάλυμνο στο δίκτυο Καταδυτικού Τουρισμού.

Χαίρε βάθος δυσθεώρητο…

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ    

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΑΡΧΟΣ

Δελτίο τύπου

            Η Κάλυμνος και η Λέρος  είναι τα δύο από τα τέσσερα νησιά της Περιφέρειας μας, μαζί με τη Νάξο  και την Πάρο ,  που εντάσσονται στο εγκεκριμένο  στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  για την πιλοτική ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού  Τουρισμού.

         Ωρίμασαν οι συνθήκες  και απέδωσαν οι προσπάθειες ,  για την δημιουργία καταδυτικών πάρκων  στα νησιά μας . Η Περιφέρεια μας ξεκινά  αυτό το  μεγάλο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο έργο   για την ανάπτυξη μιας ακόμη εναλλακτικής μορφής τουρισμού,  που συνάδει απόλυτα με την παράδοση και την κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών μας.

       Η επιτροπή Παρακολούθησης  του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A  Ελλάδα – Κύπρος  2014-2020,  κατά την 4η συνεδρίαση της , στις 14-09-2017 στη Λέσβο, ενέκρινε τη χρηματοδότηση  επτά  στρατηγικών έργων  μεταξύ των οποίων και το έργο «Καταδυτικές διαδρομές  σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου – Ανάπτυξη  Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού».

      Στο έργο εκτός από την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , η οποία είναι επικεφαλής   εταίρος, συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. , η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων , ο Δήμος Σάμου, το Τμήμα Αλιείας  και Θαλασσίων Ερευνών  του Υπουργείου  Γεωργίας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος , το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Εταιρία Τουριστικής Προβολής  Περιφέρειας Λεμεσού και το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών , Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου. 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos