Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πήχης ανεβαίνει ψηλά για τον σεφ που θα εκπροσωπήσει

την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award

 

Πολύ υψηλό το επίπεδο των συμμετοχών, των νέων σεφ, στον δεύτερο διαγωνισμό που έγινε στην Κω

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Τύπου

Ρόδος, 18  Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο νησί του Ιπποκράτη και το κτήμα Τριανταφυλλοπούλου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Μετά την πετυχημένη πρώτη διαγωνιστική διαδικασία στο νησί της Ρόδου, σειρά είχε η Κως, που την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου διαγωνίστηκαν δέκα ταλαντούχοι νέοι Κώοι σεφ, ιδιαίτερα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, με εμπειρία και αυτοί με τη σειρά τους σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.

Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν είναι οι Γιώργος Πιμενίδης, Ευάγγελος Καρνέζης, Άκης Τσουκαλάς, Ευστράτιος Μακρής, Αλέξανδρος Παραστρατίδης, Γιώργος Καρίκης, Ηλίας Φλάσκος, Χρήστος Ζήσης, Στέργος Πολυζώνης, Δήμος Πήτσης.

Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και κρεατικά, δημιουργώντας γαστριμαργικές απολαύσεις.

Τα πιάτα των νέων σεφ, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Γιώργος Φραντζής και ο Βαγγέλης Γαλενός μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κω.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον  τίτλο του European Young Chef 2016, γεγονός που ανέβασε ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη, καθώς όλοι αναμένουμε μια ακόμη νίκη για αυτή τη χρονιά.

Ο επόμενος σταθμός είναι η  Σαντορίνη, όπου στις 21 Σεπτεμβρίου, οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν στο εστιατόριο Fugaro για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.

Θα ακολουθήσει ο τέταρτος διαγωνισμός στην Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Βαρκελώνη,  θα επιλεγεί μεταξύ των τεσσάρων νικητών των αντίστοιχων  διαγωνισμών,  στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Στον τελικό της Σύρου, στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.

Ο κ. Χριστοφόρου σε δηλώσεις του ανέφερε: "Στην Κω πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε και είχαμε μεγάλη συμμετοχή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται εν μέσω σεζόν με τα ξενοδοχεία ανοιχτά. Το επίπεδο των νέων σεφ της Κω ήταν ιδιαίτερα υψηλό και έχουμε και εμείς με τη σειρά μας υψηλές προσδοκίες για το διαγωνισμό European  Young  Chef  Award 2017".

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos