Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ξεκίνησε ο Δημ. Παιδ. Σταθμός με 34άρια τμήματα Κύριο

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (ΔΠΣ) «Μάνα Ιωάννα Καρπάθιου» τέλεσε τον αγιασμό,

για την έναρξη του νέου σχολ. έτους, τη 12η Σεπτ, 10:45΄ πμ.

Τον αγιασμό τέλεσε, όπως κάθε χρόνο, ο εφημέριος του Προδρόμου π. Αντώνιος Μακρυλλός και παρών εκ μέρους του Δήμου ήταν ο κ. Νέστωρ Φραζής, δημ. σ/λος και αντ/δρος του διοικ. σ/λίου του σταθμού.

Στον αγιασμό παρέστησαν, εκτός από το προσωπικό του σταθμού: τη βρεφ/κόμο Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη και το βοηθητικό προσωπικό, παλιοί και νέοι γονείς που έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στη δύναμη του Δ.Π.Σ.

Στο τέλος της ιεροτελεστίας και μετά τις ευχές του ιερέα για καλή χρονιά, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νέστωρ Φραζής (vd).

Πριν τον αγιασμό στο ΔΠΣ Χώρας τελέστηκε ο αγιασμός στο ΔΠΣ Πόθιας.

*

Πρόβλημα στο Δήμο

Το κτηριακό πρόβλημα του Σταθμού είναι μεγάλο, γι’ αυτό και η δημ. Αρχή, θέλοντας να υλοποιήσει προεκλογική της υπόσχεση ξεκίνησε πέρσι τις διαδικασίες για την κατασκευή νέας μεγάλης κτηριακής μονάδας, για ένα «σύγχρονο ΠΣ», όπως υποσχέθηκε κατ’ επανάληψη ο κ. δήμαρχος, στον οποίο θα συστεγαστούν τα 2 τμήματα Πόθιας και το 1 τμήμα Χώρας.

Όμως τα γεγονότα βεβαιώνουν ότι το γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κ. δήμαρχος, εντός των υπηρεσιών του, είναι τερατώδες, αφού πέρσι στην ομιλία του στον αγιασμό του Σταθμού Χώρας, στις 15/9/17,  είπε επί λέξει για το νέο  ΔΠΣ: «Σήμερα που μιλάμε, βρισκόμαστε στα τεύχη δημοπράτησης», και φέτος, ένα χρόνο μετά, ο αντ/δρος του Σταθμού κ. Νέστωρ Φραζής δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν τα  τεύχη δημοπράτησης και όπου να ‘ναι θα γίνει και η προκήρυξη του έργου. Ένα χρόνο «έτρεχαν» τα τεύχη δημοπράτησης; Τόσο δύσκολα μπαίνουν οι υπογραφές στο Δήμο της Καλύμνου; Και να υπολογίσει κανείς ότι μετά τα τεύχη δημοπράτησης ακολουθεί η μεγάλη περιπέτεια: αξιολόγηση των προσφορών, επιλογή της συμφέρουσας, ενστάσεις κ.λπ. κ.λπ. Άντε μετά να δεις την εγκατάσταση του εργολάβου και την πρόοδο εκτέλεσης του έργου – όταν έχουμε το τραγικό παράδειγμα ότι η επιδιόρθωση της στέγης του 1ου Δημ. Σχολείου Πόθιας (με εργολάβο τον κ. Ν. Κρούσκο) έμεινε στάσιμη και σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο.

Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι η «μηχανή του Δήμου» δε «σκοτώνεται» για το έργο. Με άλλα λόγια… για τον νέο και μεγάλο ΔΠΣ πρέπει να οπλιστούμε υπομονή και αισιοδοξία, αλλά και να κεντρίζουμε συχνά το Δήμο.    

34άρια τμήματα

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών ξεπερνά ξεπέρασε τα 100, ενώ ο κατάλογος είναι ακόμη ανοικτός… για συμπληρωματικές εγγραφές, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Έτσι τα τρία τμήματα του ΔΠΣ (2 στο κεντρικό κτήριο της Αγ. Τριάδας και 1 στον Πρόδρομο Χώρας) θα έχουν πάνω από 34 παιδιά, αριθμός υπερβολικά μεγάλος, που δημιουργεί αντιπαιδαγωγικές συνθήκες, χαοτικές καταστάσεις και αξεπέραστες δυσκολίες στο έργο των βρεφ/κόμων, αλλά και των καθαριστριών που πρέπει να είναι όλη την ημέρα επί ποδός και να φροντίζουν τα παιδιά σε όλες τους ανάγκες και ταυτόχρονα να διατηρούν καθαρό και υγιεινό το χώρο των παιδιών μέσα κι έξω από τις τάξεις και το διδακτήριο.

Κατά τα άλλα, καλή χρονιά να έχουν τα παιδιά και το προσωπικό του ΔΠΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version