Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διήμερο εκδηλώσεων του Δήμου για το Σκεύο Ζερβό Κύριο

Ομιλία από το Σακ. Καρπάθιο & αρχιερατικό μνημόσυνο στον Αγ. Νικόλαο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ  ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ  22/08/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΚΕΥΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Καλυμνίων, εις μνήμη του συμπατριώτη μας, πρωτοπόρου της ιατρικής και αγωνιστή για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό, Σκεύου Ζερβού.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, την οποία χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Ιωάννης Γαλουζής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλύμνου-Λέρου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» κ. Παναγιώτης Γιαμαίος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος.

Έπειτα, η εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος, Αρχαιολόγος και διπλ. Ξεναγός κ. Ευδοξία Τσουγκράνη, παρουσίασε το βιογραφικό αφιέρωμα στον Δρ Σκεύο Ζερβό, με τίτλο “Μία Απίστευτος Ζωή” . Στη συνέχεια, ο Διευθυντής ΕΣΥ Μαιευτικού Γυναικολογικού Τμήματος Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», αμ. Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σακελλάριος Καρπάθιος προέβη σε λεπτομερή και ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου του Ζερβού καθώς και ανάλυση της προσωπικότητάς του, με προβολή διαφανειών. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε απόσπασμα από την επετειακή εκδήλωση της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών , κατά την οποία η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε (για πρώτη φορά από στρατιωτική μπάντα) τον Ύμνο των Δωδεκανήσων. Την προβολή παρακολούθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω:

  • οι πρ. Δήμαρχοι Καλυμνίων κ.κ. Μιχάλης Ζαΐρης και Δημήτρης Διακομιχάλης
  • ο Διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων “Δελβινάκι”, Συνταγματάρχης κ. Αν. Μητάφης
  • ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Μικές Ρήγας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Ψαράς.
  • Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Διαμαντής
  • Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Επίσης, επιστολή χαιρετισμού απέστειλε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Δημήτρης Γάκης.

Την Κυριακή, 20Αυγούστου, έγινε λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νικολάου όπου προεξήρχε ο Καλύμνιος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης κ.κ. Ευάγγελος Κουρούνης, ενώ συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Καλύμνου- Λέρου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος. Έπειτα, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Σκεύου Ζερβού, στο μνήμα του, παρουσία  του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Γαλουζή, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κ. Μαγκούλια, του Προέδρου του Αναγνωστηρίου Καλύμνου κ. Γιαμαίου, αρκετών δημοτικών συμβούλων, και εκπροσώπων του στρατού και του λιμενικού σώματος.

Αγαπητοί συμπολίτες, για πρώτη φορά δημοτική αρχή αναδεικνύει τόσο εμπεριστατωμένα το ρόλο του συμπατριώτη μας Σκεύου Ζερβού. Αποδεικνύεται και πάλι ότι η δημοτική αρχή του Γιάννη Γαλουζή τιμά τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν και παρήγαγαν αξιοθαύμαστο έργο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση αυτού του διημέρου εκδηλώσεων.

Από το γραφείο τύπου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version