The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ελληνογαλλικός γάμος και μαζί βάπτιση του παιδιού Κύριο

Στην Κάλυμνο ήρθαν με ειδικό ταξίδι να τελέσουν το θρησκευτικό τους γάμο και να

βαφτίσουν το παιδί τους ο Γιώργος Ασβεστάς, γιος του αειμνήστου δασκάλου Μιχάλη Γ. Ασβεστά και της Όλγας Κεφαλιανού (το γένος Καρπάθιου), και η καλυμνιακής καταγωγής Γαλλίδα Βιργινία Μπεγκουέ (με ρίζες από οικογένεια Μακαρούνα).

Και τα δύο μυστήρια έγιναν το απόγευμα της Κυριακής 20/8/2017 συνεχόμενα (γάμος και αμέσως μετά βάπτιση), στην αυλή του Αγίου Γεωργίου Πανόρμου, την ενορία του Γιώργου Ασβεστά.  

Από τη μακρινή Αυστραλία ήρθε οικογενειακώς και η αδελφή του Γιώργου, η Αγγελική, με τον άντρα της Γιώργο Κακιά  και τα δύο τους μικρά παιδιά, Μιχάλη και Νίκη, για να γίνει η Αγγελική κουμπάρα στο γάμο, μαζί με τη Βιργινία Λοπέζ, Γαλλίδα-φίλη του ζευγαριού. Οι δύο κουμπάρες ήταν και οι  νονές στη βάπτιση του μικρού Μιχάλη - που έβλεπε με περιέργεια τον παπά Θεόδωρο Σακαλέρο και απόλαυσε στην εμβάπτιση στην κολυμβήθρα.  

Για το γάμο έδωσαν το «παρών» οι γονείς της νύμφης και συγγενείς του Γιώργου Ασβεστά (από την οικογένεια του πατέρα του και της μητέρας του), ενώ ζωηρό «παρών» έδωσαν και Καλύμνιοι της Γαλλίας (δευτέρας και τρίτης γενιάς, οι οποίοι τίμησαν το ζευγάρι και στην εκκλησία αλλά και στο γλέντι που ακολούθησε, στις Μυρτιές.

Εκεί υπό τους κρυστάλλινους ήχους και τους εξαίρετους ρυθμούς της ορχήστρας Πέτρου Καλοδούκα και Κώστα Καλοδούκα, πατέρα και γιού, έγινε ένα ξέφρενο γλέντι, το οποίο στήριξε  στα νησιώτικα και τα καλύμνικα ο νέος ταλαντούχος βιολιτζής Μανόλης Πολιάς. Ο Πέτρος, άριστος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής με στιλ και χρώμα παλαιού καλλιτέχνη του πάλκου, ήταν ο δημιουργός της εκρηκτικής ατμόσφαιρας κεφιού, ενώ και ο Κώστας με το αρμόνιό του έδενε το μικρό μουσικό σχήμα σε ηχητικό όγκο ορχήστρας.

Η ποικιλία της μουσικής ξεκίναγε από τα ελαφρά λαϊκά, προχωρούσε στα νησιώτικα, πέρναγε στα ζεϊμπέκικα και τα τσιφτετέλια (τον «εθνικό χορό» των νεοελλήνων)και έφτασε μέχρι και το «χορό του μηχανικού», από νεαρό Γάλλο καλυμνιακής καταγωγής.

Η διασκέδαση κράτησε μέχρι πρωίας. Η «συνταγή» αυτού του Καλυμνιο-Γαλλικού γάμου είχε απόλυτη επιτυχία. Παρ’ όλο που χρειάζονταν από τρεις γλώσσες και άνω για να έχουν όλοι πλήρη επικοινωνία μεταξύ τους, η καλή διάθεση και το κέφι ένωσε μικρούς μεγάλους με τη «γλώσσα» της καρδιάς.

Οι εγκάρδιες ευχές μας,  συνοδεύουν το ζευγάρι για ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, και για υγεία στο νεοφώτιστο Μιχάλη Γεω. Ασβεστά.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos