Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση Ηλ. Καματερού για το all inclusive Κύριο

Επίσκεψη στην Κω της υπουργού  Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Καματερός Ηλίας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Γραφείο Κω: Αλ. Υψηλάντη 8 - 85300

Τηλ.: 2242020949

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., hlias1951kos@gmail.com

31/7/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καματερός: προτάσεις για το allinclusive – Η Κουντουρά στην Κω

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 31/07/2017 στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού προς την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης επέκτασης του φαινομένου all inclusive στον τουρισμό.

Ο Ηλίας Καματερός αρχικά αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, όπως η αύξηση των αφίξεων, η επέκταση της τουριστικής περιόδου κ.ά. με την επισήμανση όμως εμείς πρεπει να απαντάμε στο ερώτημα «ποιοι ωφελούνται απ’ αυτήν την αύξηση των αριθμών». Ένα προβλημα  σε αυτό είναι και το all inclusive.

Σε σχέση με το φαινόμενο αυτό  και τη ραγδαία ανάπτυξή του επισήμανε ότι η Κως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το τουριστικό προϊόν να έχει εκφυλιστεί και αυτό επιβεβαιώνεται από επίσημα στοιχεία που δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των «all inclusive» στην Ελλάδα λειτουργεί στην Κω.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση απαιτεί σχέδιο και χρόνο, αφού πρέπει να ενισχυθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η κρουαζιέρα, το γιώτινγκ, οι ημερήσιες εκδρομές από τα απέναντι παράλια, η αναβάθμιση υπηρεσιών των επιχειρήσεων εκτός ξενοδοχείων κ.ά.

Μέχρι τότε όμως, πρέπει να δούμε αν μπορεί να υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση ώστε να μπει όρος στις νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία να μη λειτουργούν ως all-inclusive ή να μπουν χωροταξικά όρια κ.ά.

Μεγάλη ανακούφιση όμως, τόνισε, θα ήταν αν καταφέρναμε σε συνεννόηση  με τους tour operators, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είναι τελικώς αρνητικοί, να υπάρχει μια ημέρα ανά εβδομάδα σε κάθε ξενοδοχείο ελεύθερη του all inclusive. Αυτό βέβαια με τη συμφωνία και συνεργασία όλων των φορέων του νησιού.

Τέλος κάλεσε την Υπουργό να επισκεφθεί το νησί της Κω και σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση να δρομολογηθούν οι αλλαγές αυτές που θα περιορίσουν το μοντέλο all inclusive και τη στρεβλή ανάπτυξη που αυτό επιφέρει, κάτι που αποδέχτηκε η κ.Κουντουρά, προσδιορίζοντας ως ημερομηνία επίσκεψης τη 10η Αυγούστου.

Γραφείο Τύπου

*

Καματερός Ηλίας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Γραφείο Κω: Αλ. Υψηλάντη 8 - 85300

Τηλ.: 2242020949

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., hlias1951kos@gmail.com

 

1/8/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην Κω με πρόταση Καματερού

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου πραγματοποίησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και της ζήτησε να επισκεφθεί την Κω, για να έχει προσωπική αντίληψη για τις ζημιές στα μνημεία από τον μεγάλο σεισμό της 21ης Ιουλίου, ώστε να προγραμματιστεί η αποκατάστασή τους το συντομότερο δυνατόν.

Η υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και πιθανόν τη Δευτέρα 7.8.17 θα επισκεφθεί το νησί συνοδευόμενη από στελέχη του υπουργείου και της Εφορείας Δωδεκανήσου.

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version