Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παλλαϊκό προσκύνημα ο Άγιος Παντελεήμων Κύριο

Η ιστορική ιερά μονή του Αγίου Παντελεήμονα Καλύμνου (Πάνορμος-Βουκολιά) γνώρισε

και φέτος τη μεγάλη αγάπη και τη διαχρονική πίστη όλων των Καλυμνίων που προσέτρεξαν να προσκυνήσουν στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, 26/7, της εορτής του.

Εδώ και πολλούς αιώνες μες στην καρδιά των Καλυμνίων κατέχει κεντρική θέση ο ανάργυρος ιατρός Άγιος Παντελεήμων. Το αποδεικνύει κάθε χρόνο η εντυπωσιακή προσέλευση Καλυμνίων, ντόπιων και αποδήμων που προγραμματίζουν το ταξίδι του στην γενέτειρα να έχει γιορτές του Αγ. Παντελεήμονα και της Παναγιάς.     

Η ίδια εικόνα της κοσμοσυρροής επαναλήφθηκε και φέτος. Όλοι χαρούμενα πρόσωπα και θρησκευτικό σεβασμό προς τον ιερό χώρο και το μοναστήρι.

Ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος χοροστάτησε στον εσπερινό με μεγάλη ακολουθία ιερέων, ενώ στο ιεροψαλτικό μέρος κάλυψε ο δεξιός ψάλτης του ι. ν. Αγίου Στεφάνου κ. Ν. Βυζυρόπουλος, επικεφαλής χορωδίας ιεροψαλτών.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού, ενώ η συρροή του κόσμου συνεχιζόταν μέχρις αργά το βράδυ.

Έξω από την κοιλάδα της μονής είχαν στηθεί πάγκοι ποικίλου εμπορίου, κατά τα πρότυπα του πανηγυριώτικου παζαριού.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version