Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΘΕΡΜΑ, ισχυρές «ωδίνες» δύσκολου «τοκετού» Κύριο

 

Χρόνια κρατάει αυτή η «εγκυμοσύνη» των θερμοπηγών (φωτο). Πολλά λόγια,

καθόλου αποτέλεσμα. Οι θερμοπηγές μένουν αναξιοποίητες. Όλες οι επενδύσεις αποδείχνονταν «ανεμογκάστρι», ψευδοκύηση.

Τώρα τα πράματα σοβάρεψαν… Επιτέλους εκδηλώνεται σαφής πολιτική βούληση. Το τεστ εγκυμοσύνης πήγε καλά, προχωράει, τίποτε ακόμη δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά ο Δήμος αρχίζει να αισθάνεται δυνατούς πόνους γέννας, ωδίνες  τοκετού.  

Υπάρχουν όμως δύο βασικά θέματα, κι άντε να δούμε ποιος θα λύσει τον κόμπο.  

Πρώτο θέμα: Η επιλογή του επενδυτή μπορεί να γίνει με «καισαρική τομή»: στο κρεβάτι τοκετού σχίζεις, βουτάς το μωρό, το χορεύεις να πάρει ανάσα, ράβεις την υπόθεση, λες ένα «καλορίζικο», πίνεις και μία μπίρα; Ή μήπως υποχρεωτικά πρέπει να πας σε φυσιολογικό τοκετό (με κόσμο και κοσμάκη);

Στη περίπτωση του φυσιολογικού τοκετού τα πράγματα γίνονται πολύ ζόρικα. Θα χρειαστεί να πιέζουν όλοι μαζί την κοιλιά της επίτοκης δημ. Αρχής με πρόγραμμα συγχρονικών βαθιών εισπνοών – απότομων εκπνοών και ηχηρών αγκομαχητών. Θα χρειαστεί και σύμπασα συμπολίτευση-αντιπολίτευση και λοιπές παρακοιμώμενες δυνάμεις να μπουν  στο ίδιο πρόγραμμα (εισπνοές –εκπνοές χωρίς πολλές κουβέντες). 

Δεύτερον θέμα: Τι όνομα που θα πάρει το παιδί. Θα το λένε Γιάννη, Γιαννάκι, Γιαννιό, Γιάννο (όχι Γιάννο, βάζει βέτο ο δήμαρχος, το απορρίπτει, λόγω Παπαντωνίου).  Ανοησίες!  Ποια η διαφορά αν το παιδί θα το λένε Γιάννη ή Γιαννάκι; Χρήμα να φέρει στην Κάλυμνο, να γεμίζει την Τράπεζα Αγάπης της Μητρόπολης, να βοηθάει απόρους, χήρες κι ορφανά – να βρίσκουν δουλειά στρατοί εθελοντών μισθοφόρων, να γίνονται και δωρεάν τουριστικά ταξιδάκια στην Αυστραλία.

Τι προτείνει η ΑΡΓΩ; Φυσιολογικό τοκετό με ολίγον νυστεράκι. Επίσης, το όνομα να είναι Γιάννης, αν θέλει η Κάλυμνος να δει κάποιο φως.

Δε λέω, δύσκολη η περίπτωση! Όμως για τα δύσκολα πληρώνονται όλοι οι «ειδικοί» και «ιδικοί» μας. Οι ισχυρές «ωδίνες» αυτού του «τοκετού» προμηνύουν πολύ δύσκολη γέννα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version