Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Όλοι τους ήταν εδώ τη Μεγ. Παρασκευή ( 2 video - 5 φωτο) Κύριο

 

 

Στις φετινές ιδιαιτερότητες της Μεγ. Παρασκευής, στην Κάλυμνο, ήταν και η… μαζική παρουσία των πολιτικών: υπουργών (νυν και πρώην), βουλευτών, περιφερειάρχη και τοπικών αρχόντων.

 

 Από το ΠΑΣΟΚ  εντυπωσιακό «παρών» έδωσε ο υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος προσήλθε στο μητροπολιτικό ναό πριν την έναρξη της ακολουθίας και (όπως πάντα) στο δεξιό στασίδι, δίπλα στον πρωτοψάλτη Σακ. Τρικοίλη. Ο κ. Σκανδαλίδης απέδειξε και πάλι ότι εκτός από πετυχημένος υπουργός είναι εξαιρετικός ψάλτης, εραστής της Βυζαντινής Μουσικής, της οποίας τα πρώτα νάματα γεύθηκε δίπλα στον ιερέα πατέρα του παπα-Γιώργη, στην Κω. Στον κανόνα «Κύματι θαλάσσης» και στα εγκώμια εντυπωσίασε το εκκλησίασμα.

 Παλιότερα συνήθιζε κάθε Μ. Παρασκευή να έρχεται στην Κάλυμνο, για να ψάλλει στο μητροπολιτικό ναό του Χριστού. Φέτος, μετά από… απουσίες περίπου δεκαετίας, επανήλθε πιο δυναμικός και συνάμα αρμονικός και κατανυκτικός. Πάντα με το ίδιο μεράκι του ψάλτη.

Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και οι βουλευτές κ. Νίκος Ζωίδης και Γιώργος Κασσάρας. Ο κ. Ζωίδης έχει ισχυρούς δεσμούς με την Κάλυμνο και ρίζες στο Βαθύ.  Έχει καθιερώσει κάθε χρόνο να επισκέπτεται μαζί με το μητροπολίτη τους στρατιώτες του φυλακίου της Καλολίμνου, Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι, και να κάνει μαζί τους Ανάσταση.

Από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, τέως νομάρχης Δωδεκανήσου. Ήταν ο πιο άνετος. Δεν τον άγγιζαν τα «ρέματα» της βραδιάς.

!!! Οι εσφαλμένες εντυπώσεις της βραδιάς από τις ομάδες των επισήμων μού είπανε ότι  ο κ. Νικητιάδης ήταν κάπως… μακριά από τους κ. Ζωίδη, Σκανδαλίδη. Επίσης, ο κ. Κασσάρας ήταν μεν προς πτέρυγα Διακομιχάλη και των οικείων αυτού, αλλά η ψύχρα της βραδιάς δεν επέτρεψε θερμότερη επικοινωνία.

Τέλος, την εξέδρα απέφυγε ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος. Αν και ειδικός συνεργάτης του κ. Νικητιάδη, παρήλασε με τον επιτάφιο της ενορίας του, του Αγ. Θεολόγου, και όταν έφθασε στην ευρεία παράταξη των επισήμων, ασπάστηκε ενθουσιωδώς τον κ. Σκανδαλίδη, χαιρέτισε κάπως… τους λοιπούς και έσπευσε στη δική του πομπή. 

 

Από τη Ν.Δ. παρόντες ήταν η βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδου και οι πρώην υπουργοί κ.κ. Γιάννης Βαληνάκης και Αριστοτέλης Παυλίδης. Και οι δύο ακροβολισμένοι στις δύο άκρες της παράταξης των επισήμων, λόγω κάποιων «παλιών διαφορών» στη νομή ψηφοδεξαμενών.

!!! Ετέρα εσφαλμένη εντύπωση: Η κα. Ιατρίδου είχε μάλλον το πρόβλημα σε πιο από τους δύο κομματικούς φίλους να βρεθεί δίπλα, καθότι φίλος μεν Βαληνάκης, φίλτερος δε Παυλίδης. Συνεπώς η «χρυσή τομή» ήταν μακριά και από τους δύο. Λύση αδιεξόδου, ήταν η ομάδα Ζωίδη, Μαχαιρίδη, Σκανδαλίδη.


Κατά τα άλλα όλοι τους «ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

Υστερόγραφο: Οι εσφαλμένες εντυπώσεις, μες στο σκοτάδι, δικαιολογούνται. Άσε που, ακόμη κι αν είναι πραγματικότητες τα ανωτέρω, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ.
  ΑΝ ΚΑΙ, ΚΑΤΆ ΚΑΝΌΝΑ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΝΏΝΥΜΟΥΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ: ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
  ΠΡΩΤΟΝ,Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΆ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΉΛΑΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ(ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ) ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΟΦΕΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ - ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ.
  ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΔΟΓΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΕΩΝ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΣΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (ΝΑΟΣ ΤΟΥ 1720!), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΕΚΕΙ ΕΖΗΣΑ ΑΠΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ... ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΕΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΨΑΛΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΕΧΩ ΒΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ, ΝΕΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΑΠΌ ΤΕΤΟΙΑ.
  ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΛΗ ΣΟΥ ΑΙΧΜΗ ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΌΜΕΝΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΑΛΤΙΚΗ, ΑΛΛΆ ΣΤΑ 51 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΈΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΊΝΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟ0ΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΗ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΨΑΛΤΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΗΛΡΏΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Η ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΆΝΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΑΚΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ.
  ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ: ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.
  Υ.Γ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΈΚΑΝΑ: ΑΛΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΠΩΝΥΜΑ. ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΟΥΣ ΔΙΨΩΝ δημοσιεύθηκε από ΝΟΥΣ ΔΙΨΩΝ

  Δασκαλε,σας εκτιμω και οφειλω να ομολογησω πως παρακολουθω παντα με εξαιρετικο ενδιαφερον ολες τις πολιτικες σας τοποθετησεις ακομα και αν δε συμφωνω.Περιμενα ομως μεγαλυτερη σοβαροτητα και προσοχη απο σας οταν ασχολειστε με θεματα θρησκειας,επειδη ακριβως προερχεσθε απο οικογενεια ιερεα.Και αναφερομαι στους παλαιοημερολογιτες που μας δωσατε να καταλαβουμε οτι "σας ελειψαν".Θα μπορουσα να σας διαφωτισω πληρως σε οτι αφορα το παλαιο ημερολογιο ομως δεν νομιζω οτι ειλικρινα ενδιαφερει ουτε εσας αλλα ουτε και το ευρυ κοινο.Ισως βεβαια να μην σας ενδιαφερει,πρεπει να σας πω ομως οτι οι παλαιοημερολογιτες πλην ελαχίστων εξαιρεσεων (βλεπετε συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες) ιερεις και ψαλτες λειτουργουν αμισθι και ακομα "οι αφελεις" ασχολουνται με θεματα πιστης αντι να τους ενδιαφερει π.χ. η θεση των στασιδιων της Παναγιας του Χωριου. Θα σας συνιστουσα οσο μου επιτρεπεται να κρατησετε τα καυστικα σας σχολια για τους "νεοημερολογιτες" γιατι για οποιον θελει να ασχοληθει "σοβαρα" με τη θρησκεια, εκει υπαρχει πεδιον δοξης λαμπρον.
  Με τιμή,
  Νους Διψων

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

  ΑΓΑΠΗΤΕ
  ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑ « ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ » ΚΑΙ ΝΑ « ΧΑΒΟΥΝ » Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ « ΚΟΤΣΟ » , « ΚΟΡΟΪΔΑ » , ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ , ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ « ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ » ΑΠΟ ΤΟΥΣ « ΜΕΓΑΛΟΥΣ » ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ;

 • Σύνδεσμος σχολίου ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

  ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!
  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΈ?
  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version