Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων (video & 19 φωτο) Κύριο

Φέτος η περιφορά των επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, εκτός από την παρουσία πολλών πολιτικών, είχε αξιοσημείωτες και ιδιαιτερότητες.

 

Καταρχήν η περιφορά διπλασιάστηκε σε μήκος, καθώς ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος οδήγησε την πομπή του επιταφίου του μητροπολιτικού ναού πρώτα μέχρι τον Άγ. Στέφανο, συνοδεία της Φιλαρμονικής, για να παραλάβει από εκεί τους επιταφίους της βόρειας πλευράς της Πόθιας, και μαζί τους να επιστρέψει στην κεντρική πλατεία. Στην επιστροφή η ιερατική ακολουθία του επιταφίου του Χριστού και οι επίσημοι παρατάχτηκαν στο χώρο του ηρώο. Αυτή η πρωτοτυπία αποδείχτηκε περιπετειώδης, αφού όλος ο κόσμος είχε πάρει θέσεις στην κεντρική πλατεία. Επιπλέον, η πορεία στη νέα παραλιακή ήταν πορεία στο σκοτάδι και στην… ερημιά.

Προ του μητροπολίτη και των επισήμων παρήλασαν οι επιτάφιοι όλων των ενοριών της Πόθιας (εκτός από τους Παλαιοημερολογίτες, φέτος δεν εμφανίστηκαν), και οι επιτάφιοι από Βοθύνους και Πάνορμο. Τον επιτάφιο του Αγ. Γεωργίου (του «Μπούκη» όπως λέγεται – στο Σταθμό Πόθιας), όπως κάθε χρόνο τον έφεραν πρόσκοποι. Όλοι οι επιτάφιοι ήταν πολύ ωραίοι.

Στη συνοδεία των επιταφίων φέτος η κάθε ενορία έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσαν να εμπνευστούν σε στολές και στυλιζάρισμα των μυροφόρων. Επίσης, και η ψαλτική παρουσία των μυροφόρων, όσο τους… επέτρεψε η Φιλαρμονική (εδώ υπάρχει πρόβλημα) έδειχνε ότι η προετοιμασία ήταν εξαιρετική, μόνο που δεν είχαν την τύχη… να ακουστούν.

Πρόβλημα υπήρχε με το φωτισμός της παραλιακής. Το σκοτάδι έδινε γεύση… αυστηρής λιτότητας λόγω…ΔΝΤ. Την παράσταση, μες στη σκοτεινή αυτή βραδιά, «έσωσαν» οι ωραία ντυμένοι επιτάφιοι, οι μυροφόρες και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία.

Του χρόνου, με φως (περισσότερο φως) και μικρότερη πορεία, θα τα πάμε καλύτερα. Αλλά και με αυτές τις μικρές μας αστοχίες η περιφορά των επιταφίων και φέτος είχε λαμπρότητα και κατάνυξη. Ήταν βραδιά Καλύμνου.                 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version