The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΛΑΣ, Από Μιχαήλ Π. Ζαΐρη-Ιατρό

Δυσκολότερος όσον ποτέ ο σημερινός μου ρόλος , να νεκρολογήσω

ένα αγαπητό και ειλικρινή φίλο. Με βαθειά οδύνη και συγκίνηση, καίτοι αναμενόμενος, πληροφορήθηκα τον χαμό του, που συγκλόνισε την τοπική μας κοινωνία.

Τον γνώριζα από μικρότερος, αλλά από το 1969, που εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Κάλυμνο, 48 χρόνια  από τότε μέχρι σήμερα, είχα την τύχη να τον  γνωρίσω, σαν οικογενειάρχη και επιχειρηματία, μα κυρίως σαν άνθρωπο στον βαθμό που τον θαύμαζα για την οξυδέρκεια , την ευγένεια και την επαγγελματική του ευαισθησία και συνείδηση.

Ιδανικός σύζυγος, στοργικός πατέρας, παππούς και αδελφός. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας βιοπαλαιστής με οράματα, που έβλεπε πάντα μπροστά από την εποχή του. Αναμόρφωσε με το πείσμα και την επιμονή του την περιοχή που έζησε και σταδιοδρόμησε για να γίνει γνωστός σε όσους γεύτηκαν την κουζίνα του, ντόπιους και ξένους, που είχε την τιμή να εξυπηρετήσει.

Πέρασαν από τα χέρια του επώνυμοι και ανώνυμοι, που εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα του. Κάποιοι από αυτούς ίσως πρέπει να αναφερθούν, όπως ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, αλλά και άλλοι Πατριάρχες, πολλοί Μητροπολίτες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, Ανώτατοι δικαστικοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, δύο πρόεδροι της Δημοκρατίας, πολλοί υπουργοί, βουλευτές και τόσοι άλλοι. Ακόμα οι κοινωνικές εκδηλώσεις, οι  επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ήσαν πάντα δικές του, ως ο μοναδικός επαγγελματίας που μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες όλων αυτών των υποχρεώσεων και να προβάλλει  την Κάλυμνο.

Εφυγε με το χιούμορ που πάντα τον διέκρινε, την καρτερικότητα και την ικανοποίηση, ότι εκτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του προς την οικογένεια του και προς την Τοπική μας Αυτοδιοίκηση, που υπηρέτησε σαν Πάρεδρος στην εποχή της δικής μου θητείας στον Δήμο. Βοήθησε στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πανόρμου με τις παρατηρήσεις και τις παραινέσεις του χάρις στο πάθος και το πείσμα που τον διέκριναν κάθε φορά που στόχος του ήταν η εξυπηρέτηση των συμπολιτών του.

Και νά σήμερα στον ΙΝ. των ΕΙΣΟΔΙΩΝ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ, στην Παναγιά του Στάλα, όπως ήταν και θα είναι γνωστή, μαζευτήκαμε για τον τελευταίο ασπασμό, σαν να θέλει να μας διηγηθεί ιστορίες από τα παλιά αλλά και από την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας που τόσο γνώριζε και που με τόση γλαφυρότητα την εξιστορούσε κάθε φορά που τον συναντούσα.

Αγαπημένε μας Μανώλη. Φεύγεις σήμερα από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια σου και  στην Κάλυμνο, αφού μπορούσες ακόμα με την πείρα σου πολλά να μας προσφέρεις και πολλά να μας μάθεις

Στην αγαπημένη σου Ελένη, στα παιδιά σου στα αδέλφια σου και στους συγγενείς και στους φίλους σου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ας είναι η μνήμη σου αιωνία. Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μου φίλε Μανώλη.

Σημείωση «Κ»:  Εκφωνήθηκε από τον ίδιο στην εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν των Εισοδίων της Θεοτόκου.

(σ.σ. φωτο Μαν. Στάλας)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos