Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση για την επέτειο της άλωσης της Πόλης Κύριο

Για την αποφράδα εθνική επέτειο της άλωσης της Κων/πολης, στις 29 Μαΐου 1453

από τους οθωμανούς κατακτητές, το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» διοργάνωσε μια σεμνή και μεστή περιεχομένου εκδήλωση, την Κυριακή το απόγευμα, 28/9/17, στην ισόγεια αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου.

Ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κα. Πολύμνια Θεοδωρίδου-Μαμή και το θέμα επετειακό:  «Η Κωνσταντινούπολη στην ακμή και η άλωσή της». Η ομιλία ήταν μεστή περιεχομένου και ντυμένη με άριστη αισθητική. Αυτός ο ιδανικός συνδυασμός έδειχνε καθαρά ότι ήταν προϊόν πολλής δουλειάς και επιστημονικής γνώσης, καθώς ξεκινούσε από πλούσιες ιστορικές πηγές, και συνάμα είχε ως όργανο έκφρασης άριστο φιλολογικό λόγο, που σεμνότητα ύφους μαζί με λογοτεχνικό κάλλος κρατώντας σε ιδανική ισορροπία το αντιθετικό ζεύγος καλλιέπεια – λιτότητα.

Την ομιλήτρια προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος και μετά την ομιλία ακολούθησε το β΄ μέρος της εκδήλωσης με οργανική μουσική με βυζαντινά μουσικά θέματα του 18ου & 19ου αι. από το μουσικό σύνολο «Πολίτικη Κουζίνα», υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής μουσικού κ. Γεωργίου Καραφύλλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, στελέχη της δημ. Αρχής, δημ. & επαρχ. σ/λοι και μεγάλο πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version