Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολα για την επισκευή του Kalymnos Star (2 video) Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής παραχώρησε συνέντευξης τύπου, το μεσημέρι της 22.5.17,

στο δημαρχιακό κατάστημα, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ κ. Γιάννη Διαμαντή και τους κ.κ. Θωμά Σκριβάνο – τεχνικό σύμβουλο της ΑΝΕΚ, Γιώργο Παντελή - αντ/δρο της ΑΝΕΚ, και τον καπετάνιο του ταχύπλοου “Kalymnos Star” Αντώνη Γεδεών.

Θέμα της συνέντευξης η επισκευή του εν λόγω πλοίου. Ο κ. δήμαρχος στην εισηγητική του τοποθέτηση απάντησε με στοιχεία στις κατά καιρούς καταγγελίες της αξ. αντ/τευσης και δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών.  

Ακολούθησε ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, κ. Γ. Διαμαντής, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρία, παρά τις καταγγελίες που δεχόταν από το Δεκέμβρη του 2016, όταν πήγε το πλοίο στον Πειραιά (Πέραμα) για επισκευή, έως σήμερα, 22.5.17, ήρθε η ώρα να παρουσιάσει πλήρη και αποστομωτικά  στοιχεία για όλες τις εργασίες και τις δαπάνες, αλλά και την κατάσταση του πλοίου που παρέλαβαν από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΑΝΕΚ> 

Παράλληλα καυτηρίασε τις δυσφημιστικές καταγγελίες εις βάρος της ΑΝΕΚ και του ιδίου προσωπικά, όλο αυτό το διάστημα της περίπου πεντάμηνης απουσίας του σκάφους. 

Την παρουσίαση λεπτομερέστατων τεχνικών και οικονομικών στοιχείων είχε ο τεχνικός σύμβουλος της ΑΝΕΚ κ. Θ. Σκριβάνος, εξηγώντας τεκμηριωμένα γιατί και πώς η ΑΝΕΚ πήγε το “Kalymnos Star” στα «Ναυπηγεία Χαλκίτη Α.Ε.» και ανέθεσε τις επισκευαστικές εργασίες στην επισκευαστική εταιρία πλοίων «Αναξαγόρας», με πρώτο και κύριο ζητούμενο την ανακατασκευή των μηχανών του πλοίου, όχι απλή επισκευή, τόνισε ο κ. Σκριβάνος, αλλά ανακατασκευή.  

Το κόστος ανακατασκευής των μηχανών έπιασε τις 74.344€ με γνήσια ανταλλακτικά και όχι «μαϊμού», συν το κόστος των εργασιών και της παραμονής στα ναυπηγεία επί μήνες, 44.300€. Συνολικό κόστος 137.604€.

Αν η ΑΝΕΚ προχωρούσε σε αγορά 2 καινούριων μηχανών, αυτές με αγορά στη Γερμανία κόστιζαν 210.000€ και θα ακολουθούσαν οι δαπάνες για τα μεταφορικά και για τις εργασίες τοποθέτησης στο σκάφος.  Επιπλέον αυτή η γερμανική εταιρία δεν έχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα.

Ο καπετάνιος του πλοίου κ. Αντ. Γεδεών με μια του σύντομη παρέμβαση περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα της οικτρή κατάσταση του πλοίου, πέραν των μηχανών.

Τέλος ο κ. Σκριβάνος παρουσίασε αναλυτικά όλες τις εργασίες που έγιναν στο Kalymnos Star και σε όλα τα μέρη του πλοίου: ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ντεπόζιτο καυσίμων (που ήταν τρύπιο και έχανε καύσιμα το πλοίο), ανακαινίσεις, 2 καινούριες ηλεκτρομηχανές, καθαρισμός υφάλων, επισκευή πηδαλίων, νέα κουζινέτα, ελαιοχρωματισμοί, πλήρης ανακαίνιση σαλονιού και καταστρώματος, νέο τζάμι γέφυρας, καπάκια στο χώρο των μηχανών, και άλλες εργασίες ων οποίων το συνολικό κόστος ανήλθε στις 47.000€

Η επισκευή του πλοίου είχε διαφάνεια και λελογισμένη διαχείριση, και η συνέντευξη «πατούσε γερά».

Αν υπάρχουν κενά ή σκιές, όπως λεγόταν το 5μηνο που πέρασε, το λόγο θα πάρουν και πάλι οι αντιπολιτεύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos