Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Π.Σ. Ν. Αιγαίου στηρίζει το δήμαρχο Κύριο

Για το πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο.

 Στην πρόταση του δημάρχου Καλύμνου κ. Γ. Γαλουζή όλο του περιφερειακό συμβούλιο είπε ένα ομόφωνο «ναι». Απομένει να δούμε και την έμπρακτη στήριξη, γιατί τα λόγια, οι εισηγήσεις, αναλύσεις και λοιπές φλυαρίες είναι  «φρέσκος αέρας», αν δε φτάσουμε στην πράξη

(φωτο, ο περ/ρχης κ. Γ. Χατζημάρκος).

Δημοσιεύουμε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας 12vima.gr (17.5.17):

*

Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου: Να έχει πρωτεύοντα ρόλο η Αυτοδιοίκηση στη χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο

 Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου: Να έχει πρωτεύοντα ρόλο η Αυτοδιοίκηση στη χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ομόφωνα στηρίζει τον Δήμο Καλυμνίων στον αγώνα του να αποφασίζει και να έχει κυρίαρχο λόγο και ρόλο στα θέματα μείζονος σημασίας του νησιού, όπως είναι η δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Καλύμνου, ζήτημα για το οποίο υπάρχει έντονος προβληματισμός, δεδομένου ότι η Κάλυμνος θεωρείται κορεσμένη περιοχή, όσον αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Το θέμα ετέθη εκτός ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα 15/05/2017, παρόντος του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τις αποφάσεις που έχει λάβει επ’ αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου. Για το ίδιο θέμα, επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Καματερός, με το αίτημα να υπάρξει απόφαση του οργάνου, αντίθετη με την δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών, επεκτάσεων ή μετακινήσεων, καθώς και σε συνεργασία του ΥΠΕΝ με την Αυτοδιοίκηση, να γίνει επανεξέταση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση τριών σημείων του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Βουλευτή κ. Ηλία Καματερού και συγκεκριμένα:

Στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει τον κύριο και πρωταρχικό λόγο όποτε χωροθετούνται και αδειοδοτούνται τέτοιου είδους  εγκαταστάσεις.

Ζητά την αναθεώρηση του υφιστάμενου Χωροταξικού Σχεδίου το οποίο έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα.

Ζητά, η Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού,  να έχει τον κυρίαρχο ρόλο σε οτιδήποτε αφορά την πορεία της ΠΟΑΥ Καλύμνου.

___________________________

ΑΡΓΩ:  Το ζήτημα ουσίας είναι να γίνει κάτι. Τα λόγια είναι πανεύκολα και οι πρωτιές για συζήτηση του θέματος είναι νίκες χωρίς αντίκρισμα, αν δεν ακολουθήσει η απόφαση, η πράξη, η λύση το προβλήματος.

Ο δήμαρχος κ. Γαλουζής έκανε το καθήκον του με την εισήγησή του, αλλά μέλλει να δούμε αν τα λόγια του θα γίνουν πράξη από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου ή τα πήρε ο άνεμος σαν πετούμενα λόγια.

Έχουμε στο περιφερειακό συμβούλιο δύο Καλύμνιους, τον κ. Κ. Σταυλά-αντ/δρο περ. σ/λίου και τον κ. Μ. Μπούκη.  Ελπίζουμε ότι θα κάνουν κάτι, γιατί από δω και πέρα αρχίζει το θέμα.

Εννοείται και ο κ. δήμαρχος δεν πρέπει να επαναπαυθεί με την κατάθεση της πρότασης του.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version