Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η παραλία του Μελιτσάχα καλεί σε βοήθεια. Κύριο

Έχει ανάγκη από μια μικρή διορθωτική παρέμβαση (το πολύ μισής ώρας)

που θα σκεπάσει τη βαθιά και πλατιά διάβρωση του χειμάρρου και θα ομαλοποιήσει την παραλία (φωτο, 14/5/17).

Αυτή τη βοήθεια ο Μελιτσάχας την έχει ανάγκη κάθε χρόνιο, και προφανώς πρέπει να γίνεται  στην αρχή της θερινής περιόδου, πριν αρχίσουν «τα μπάνια του λαού». Ο λόγος είναι ότι κάθε χρόνο η γραφική και φιλόξενη αυτή παραλία χωρίζεται στα δυο από τον ορμητικό χείμαρρο που κατεβαίνει και εκβάλλει στην ακρογιαλιά.

Έργο που να αποτρέψει μια για πάντα τη διάβρωση της παραλίας, δεν είναι δυνατόν να γίνει, γιατί δεν είναι δυνατόν να διευθετηθούν και να ελεγχθεί... το ορμητικό ρέμα στο οποίο συγκλίνουν δύο πλαγιές της δυτικής Βίγλας και χύνουν τα νερά τους  στην κοίτη του χειμάρρου. Επομένως πρέπει να το πάρει απόφαση η Δημαρχία ότι κάθε χρόνο (εκεί μετά το Πάσχα) την περιμένει ο Μελιτσάχας.

Καταλαβαίνουμε ότι η επέμβαση στην παραλία είναι περίπλοκο θέμα, γιατί υπάρχουν οι νόμοι που δεν επιτρέπουν στο Δήμο να «πατάει» στις παραλίες με τα μηχανήματά του, και προπάντων υπάρχουν οι «αγανακτισμένοι αντιπολιτευόμενοι κομματάρχες» που ψάχνουν για καταγγελίες.

Όμως για το νησί υπεύθυνος είναι ο Δήμος και όταν πραγματικά θέλει, εύκολα βρίσκει τη λύση (π.χ. ένα πρωινό, περί τις 6-6:30΄ η ώρα, μια μπουλντόζα μπορεί να πάει να δει τι γίνεται…). Αν πιάσουμε τις μελέτες, τις προτάσεις και τις εγκρίσεις, «την κάτσαμε τη βάρκα».

Μιλάμε για μια παραλία λαϊκή, που φιλοξενεί καθημερινά πολλές οικογένειες, αλλά και τουρίστες που προτιμάνε την ησυχία σε παραλία εντός οικισμού, χωρίς να τρέχουν στις ερημιές.     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version