Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας Κύριο

Ομάδα Προβληματισμού & Προώθησης

 

Περιβαλλοντικών & Πολιτισμικών Θεμάτων

Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου Κάλυμνος

τηλ. 22430 29681 – 210 6711416 – 6977655550

ηλεκτρον. διεύθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτίο Τύπου

                Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ομάδας μας οργανώθηκε συνάντηση των μελών της με τον Δήμαρχο κ. Ι. Γαλουζή, τον Διοικητή του Α.Τ. κ. Κ. Δάσκαλο, τον Υπολιμενάρχη κ. Θ. Τσαγκάρη, τους Αντιδημάρχους κ.  Μ. Ρήγα και Σακ. Τηλιακό.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο, στις 2 Μαϊου και ώρα17.00 και διήρκησε 2 ώρες.

                Κύρια θέματα της συνάντησης ήσαν (α) η ηχορύπανση και (β) οι διαγραμμίσεις όλων των περιφερικών δρόμων του νησιού.

                (α).   Τονίστηκε η απαίτηση της Καλυμνιακής κοινωνίας να δοθεί ένα τέλος στις αντικοινωνικές συμπεριφορές ολιγαρίθμων ατόμων που ηχορυπαίνουν και υποβαθ-μίζουν την ζωή στο νησί μας. Επίσης συζητήθηκε και το πρόβλημα ηχορύπανσης από τα κέντρα διασκέδασης και παρουσιάστηκαν οι άξονες δράσης.

                Ζητήθηκε φορτικά από όλους τους παράγοντες να αναλάβει ο καθ' ένας τις ευθύνες του, ώστε αυτό το καλοκαίρι να αποτελέσει την απαρχή επίλυσης αυτού του χρόνιου προβλήματος.

                Η βούληση όλων των παραγόντων υπήρξε απόλυτα θετική και αναφέρθηκε ο προγραμματισμός των ενεργειών τους.

                Η συμπαράσταση μας στην προσπάθεια των αρχών είναι δεδομένη με διάφορες δράσεις.

                Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στην σημασία που έχουν οι ίδιες οι οικογένειες στην προσπάθεια περιστολής της ηχορύπανσης από τα παιδιά τους. Είναι υποτιμητικό για τους γονείς να παρακαλούν για άρση των ποινών που επιβάλλονται για αντικοινωνική συμπεριφορά. 

                (β).   Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα των διαγραμμίσεων όλων των περιφερικών δρόμων του νησιού και υποσχέθηκε ότι θα το διακινήσει άμεσα.

                Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε την πρόθεσή μας να οργανωθεί σώμα εθελοντών για προσφορά πνευματικής, τεχνικής ή άλλης φύσεως εργασίας (εκτός οικονομικής). Για τον σκοπό αυτό αποβλέπουμε στην συμμετοχή ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και κοινωνικών ομάδων, για υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Πάντα βεβαίως σε συνεργασία και απόλυτη συμφωνία με όλες τις τοπικές Αρχές του νησιού μας, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Επί του θέματος αυτού θα επανέλθουμε, πιο εξειδικευμένα, με ανακοινώσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

                Τέλος, φιλοδοξία των μελών της Ομάδας είναι η διαδοχική παρουσίαση των προτάσεών μας, αφού πρώτα επιτευχθεί ή τουλάχιστον δρομολογηθούν οι προαναφερ-θείσες δράσεις μας. Για τον απλό λόγο, όταν κυνηγάς πολλά μαζί τα αποδυναμώνεις.

Για την Ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τον υπογράφοντα και τους: 

Κουλιά Γιάννη, ιατρό

Πελεκάνο Γρηγόρη, δικηγόρο

Ρεϊση Νίκη, δημοσ/φο, συγγραφέα

π. Σακαλέρο Αμφιλόχιο, πρωτοσύγγελλο

Ψαρομπά Μιχάλη, επιχειρηματία

Καρπάθιος Εμ. Σακελλάριος

Διευθ. Μαιευτ. & Γυν/κού Τμήμ. Π.Γ.Ν.¨Αλεξάνδρα¨

π. Καθηγ. Μαιευτ. & Γυν/γίας Παν/μίου Αθηνών

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version