Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει το Δημ. Ελαιοτριβείο Κύριο

Θα μπαλωθούμε και φέτος. Το δημοτικό ελαιοτριβείο, κάτω από το κάστρο θα επαναλειτουργήσει

και φέτος το Σεπτέμβρη. , Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε στην ΑΡΓΩ ο  αντιδ/ρχος κ. Μικές Ρήγας - ευχόμαστε να αποδειχτεί βάσιμη .

Ο Δήμος εξασφάλισε, με σχέδιο ειδικών μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, θα παίρνει τα λύματα από το ελαιοτριβείο της Χώρας και, με όχημα που θα ενοικιάζει, θα τα μεταφέρει στο Βαθύ, στον εκεί χώρο θαψίματος που ετοιμάζει – ο βιολογικός καθαρισμός δεν επιτρέπεται να τα δεχτεί.  Αυτή η λύση έλαβε έγκριση από την Περιφέρεια (στη Ρόδο) και είναι εύκολη στην εφαρμογή της.

Βέβαια δε θα υπάρξει μηχανολογικός εκσυγχρονισμός. Οι μηχανές θα είναι οι ίδιες. Ελαιοτριβειάκι της υπομονής… Πάντως η λειτουργία του θα είναι σωτήρια, καθώς το κλείσιμό του είχε φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς, γιατί η φετινή χρονιά προμηνύεται ότι να είναι η «χρονιά της ελιάς». Τα δένδρα σε όλη της Κάλυμνο είναι φορτωμένα τουλάχιστον στον ανθό.  Έτσι, οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να μένουν ήσυχοι ότι δε θα τρέχουν στην Κω και τη Λέρο για να αλέσουν τις ελιές τους.  

Τώρα, το θρυλούμενο… μεγάλο ελαιοτριβείο που είχε υποσχεθεί η δημαρχία Γ. Γαλουζή , παραμένει «όραμα». Το «ψάχνει» η δημ. Αρχή, όχι όμως με τη ζέση που χρειάζεται ένα τόσο σοβαρό έργο. Πότε θα γίνει; Άγνωστο. Πρέπει να έχουμε υπομονή…  Πάντως αποκλείεται εντός της τρέχουσας  5ετούς θητείας της δημοτικής Αρχής. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version