Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την επίσκεψη του κ. Νικητιάδη στην Κάλυμνο Κύριο

Επειδή υπάρχει απόσταση ανάμεσα στην απλή παράθεση των γεγονότων και την σωστή «ανάγνωσή» τους, παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κ. Νικητιάδη, στο οποίο καταγράφεται τυπικά η «είδηση», χωρίς όμως να προχωρεί στην ουσία των πραγμάτων.

 

Σε προηγούμενο μας άρθρο (11/1/11) εξηγήσαμε για ποιους λόγους η επίσκεψη του κ. Νικητιάδη δεν έφερε τίποτα απολύτως στην Κάλυμνο (κυρίως επειδή η δημοτική Αρχή δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη), τώρα παραθέτουμε και το δ.τ. – στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην Κάλυμνο.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης το Σάββατο 8 Ιανουαρίου ταξίδεψε στην Κάλυμνο, προερχόμενος από Κω. Στο λιμάνι της Καλύμνου τον κ. Νικητιάδη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που τον συνόδευσαν στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού.

Εκεί ο υφυπουργός ξεναγήθηκε από τους αρχαιολόγους του μουσείου και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το αίτημα που ομοφώνως του διατύπωσαν για την δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των επισκεπτών του αρχαιολογικού μουσείου. Ακολούθως ο υφυπουργός επισκέφθηκε το αρχοντικό της οικογένειας Βουβάλη το οποίο όπως είπε «...αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό για την Κάλυμνο και την Δωδεκάνησο που πρέπει να αξιοποιηθεί περεταίρω από την τοπική κοινωνία».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στην πρόσβαση του Κάστρου της Καλύμνου και ζήτησε φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης να του καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για την εξεύρεση λύσης. Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του υφυπουργού στην Κάλυμνο ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Χριστού της Ιερουσαλήμ όπου τον υποδέχθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κασσάρας.

Ο κ. Νικητιάδης εντυπωσιασμένος από τις εργασίες αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου και συντήρησης των ανασκαφικών ευρημάτων υποσχέθηκε να εξετάσει σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία το αίτημα των κατοίκων για την βορειοανατολική επέκταση του αρχαιολογικού χώρου, μέσω απαλλοτρίωσης γειτονικού οικοπέδου. Η περιοδεία του κ. Νικητιάδη στην Κάλυμνο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ημιτελές δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βαθύ όπου εκκρεμεί η ολοκλήρωση τοποθέτησης του χλοοτάπητα και η αποπεράτωση των αποδυτηρίων.

 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέλαβε τη δέσμευση μετά την τοποθέτηση του χλοοτάπητα να επιταχύνει τις διαδικασίες για ολοκλήρωση των εργασιών. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Νικητιάδης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Καλύμνου μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κασσάρα όπου ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης έθεσε ζητήματα προοπτικής τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μέσω του καταδυτικού και του αναρριχητικού τουρισμού ενώ παρέδωσε στον υφυπουργό και το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει καταρτίσει ο Δήμος.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε την ευχαρίστηση του που βρέθηκε ξανά στην Κάλυμνο και την ευαρέσκεια του από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο μουσείο και τα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία του νησιού λέγοντας ότι «...τα μνημεία αυτά αποτελούν μοναδικό πλούτο απίστευτης ομορφιάς τον οποίο οφείλουν όλοι οι Καλύμνιοι να διαφυλάξουν και να αναδείξουν.»

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προβλέπει την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να εξασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η οικονομική τους αυτάρκεια και επισήμανε ότι η Κάλυμνος αποτελεί ιδανικό παράδειγμα υλοποίησης της νέας στρατηγικής του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα φέρνουν επισκέπτες στο νησί 52 εβδομάδες το χρόνο.

Τέλος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των Καλύμνιων και τους κάλεσε να εκπονήσουν ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού. (δ.τ. 8.1.11)

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

09:00´ Αφιξη στην Κάλυμνο.
10:00´ Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο
11:00´ Επίσκεψη στο Κάστρο Χώρας. Καλύμνου.
12:00´ Επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο Καλύμνου.
13:00´ Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.
16:00´ Επίσκεψη στο γήπεδο Βαθύ.
19:00´ Αναχώρηση από την Κάλυμνο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version