Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρνήθηκε την προεδρία του ΔΛΤ και το μέλλον…

Ο τέως αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ζαΐρης, μετά την απομάκρυνσή του (14/3/17)

από τη θέση του αντιδ/ρχου και  υπεύθυνου των Τεχνικών Υπηρεσιών,  αρνήθηκε ορθά-κοφτά τη θέση του προέδρου στο διοικ. σ/λιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που του πρότεινε ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής.

Την πρώτη του άρνηση διατύπωσε ο κ. Ζαΐρης στον κ. δήμαρχο προφορικά, στις 15/3/17, και την επομένη, 16/3/17, υπέβαλε στον κ. δήμαρχο και  εγγράφως  την παραίτηση του, με κοινοποίηση στα ΜΜΕ για να γνωστοποιήσει πλατιά τις πολιτικές του εκτιμήσεις

Επειδή δεν την έστειλε στην ΑΡΓΩ, αδυνατούμε να τη δημοσιεύσουμε. Εμείς έχουμε να κάνουμε τις δικές μας παρατηρήσεις επί της ουσίας των πραγμάτων. Μέσα από το περιεχόμενό της γραπτής παραίτησης βλέπουμε να αναδύονται δύο ζητήματα, τα οποία είναι μεταξύ τους αντιθετικά. 

Στην επιφανειακή όψη της επιστολής του ο κ. Κ. Ζαΐρης διαμαρτύρεται προς τον κ. δήμαρχο γιατί τον αποκεφάλισε ως αντιδ/ρχο και υπεύθυνο των  Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ (α) είναι ο καθ’ ύλην κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση  ως πολιτικός μηχανικός, (β) έχει προσφέρει έργο, (γ) είχε  επαινετικές κριτικές από τον κ. δήμαρχο. 

Αυτή όμως η επιφάνεια της επιστολής του κ. Κ. Ζαΐρη γεννάει  ερωτηματικά για το τι θα πράξει από δω και πέρα ως δημ. σ/λος.

Κάτω από την επιφάνεια της επιστολής διαφαίνονται «ρέματα βυθού», μελλοντικές συμπεριφορές, καθώς (α) ο διαμαρτυρόμενος  παράλληλα υπόσχεται προσφορά έργου, (β) μιλάει για ενεργό συμμετοχή του, και μετά την καρατόμησή, του σε θέματα της επιστημονικής του ειδικότητας, δηλ. στην πρόοδο της υλοποίησης των έργων που ο ίδιος έχει «ωριμάσει».  Να εννοεί μήπως ότι θα έχει αγαστή συνεργασία με τον κ. Γ. Ψαρά που πήρε τη θέση του; Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα έρθει στο μέλλον. (γ) και το εντελώς απροσδόκητο: μετά από φασαρία τριών ημερών ο κ. Ζαΐρης την μέρα που υπέβαλε εγγράφως την άρνησή του και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του δημάρχου, την ίδια ημέρα, απόγευμα, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΑΙΓΑΙΟ TV (16/3/17) δήλωσε ότι δεν είναι και κανένα σπουδαίο θέμα η απομάκρυνσή του από την αντιδημαρχία και τις  Τεχνικές Υπηρεσίες, και ότι έχει σοβαρότερα θέματα η Κάλυμνος. Προτείνει« να αφήσουμε αυτή τη συζήτηση και πάμε παρακάτω».

Με δυο λόγια, ο κ. Ζαΐρης εμφανίζεται, σε πρώτο χρόνο,  έντονα διαμαρτυρόμενος και καταγγέλλει τον κ.  δήμαρχο για υποβάθμιση του προσώπου του, παράλληλα κρίνει πλαγίως ως μη κατάλληλο το διάδοχό του στη θέση, τον κ. Ψαρά – στο ίδιο πνεύμα κινείται και το σχετικό άρθρο του πατέρα του κ. Μιχ. Ζαΐρη σε ηλεκτρονική εφημερίδα- αλλά αυθημερόν  σε δεύτερο χρόνο  και αφού ο κ. Κ. Ζαΐρης έριξε το δυναμίτη του, κηρύσσει από τηλεοράσεως ότι το θέμα του δεν είναι σοβαρό. Αυτή η «υποχώρηση» του κ. Κ. Ζαΐρη είναι μήπως κίνηση για να πάρει μεγαλύτερη φόρα;  

Όπως και να ‘χει το πράμα, ο κ. δήμαρχος θα αναγκαστεί να μαζέψει τα σκόρπια με πραγματική «εργασιοθεραπεία»  χωρίς τηλεοπτικές κενολογίες.  Είναι πολύ κρίσιμη η φάση αυτή για την παράταξή του μα προπάντων για το Δήμο μας.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Εμμανουήλ Ν. Ολυμπίτης δημοσιεύθηκε από Εμμανουήλ Ν. Ολυμπίτης

    Μπορεί να ευελπιστούμε ότι "ο κ. δήμαρχος θα αναγκαστεί να μαζέψει τα σκόρπια με πραγματική «εργασιοθεραπεία» χωρίς τηλεοπτικές κενολογίες" και ότι αυτό μπορεί να γίνει στην πράξη (πότε άραγε ξανάγινε); Η κατάσταση όντως είναι κρίσιμη με τέτοιους «ασύνδετους» ανθρώπους στο τιμόνι του Δήμου για δύο χρόνια ακόμα. Προφανώς είναι ευθύνη του ιδίου του δημάρχου αυτή, υποδηλώνει έλλειψη συντονισμού και ελέγχου που τον βαρύνουν.
    "Δουλειά να μην γίνεται"… Αυτό είναι το σύνθημα τρία χρόνια τώρα. Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν τελικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα κι αυτό αργεί ακόμα…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version