Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναδόμηση Δ.Σ. και με 3 μετα-κινήσεις «πατ» (σχόλια) Κύριο

Το «πατ» στο σκάκι είναι ισοπαλία, λήξη του παιχνιδιού χωρίς νικητή και ηττημένο.

Η αναδόμηση όμως που έκανε ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής (φωτο) στην ηγεσία του, πίσω από την εικόνα των πραγμάτων, δύσκολα θα γίνει «πατ». Κρύβει μυστήριο, προσπάθεια για λύσεις προβλημάτων στην παραγωγή έργου αλλά και στη συνοχή της παράταξης.

Συγκεκριμένα, εκτός από την ανανέωση του προεδρείου δημ. σ/λίου στις δημαιρεσίες με την ψήφο του σώματος, έκανε και άλλες τρεις μετα-κινήσεις αντιδημάρχων στελεχών σε καίριες θέσεις, αλλά το φόντο τους είναι γκρίζο.

Η ανανέωση του προεδρείου ήταν εύκολη υπόθεση. Αποχώρησαν δύο και το νέο προεδρείο έλαβε στην εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Ποθητός Μαγκούλιας – μετά την αποχώρηση Γεω. Ψαρρά.

Αντ/δρος:  Νέστωρ Φραζής – μετά την αποχώρηση Μαν. Μουσελλή (της αξ. αντ/σης)

Γραμματέας: Γιάννης Μαρίνος – μετά τη μετακίνηση του Ποθ. Μαγκούλια.

Μονοπαραταξιακό το δημ. σ/λιο μετά την άρνηση της αντ/τευσης να προτείνει δικό της για αντιπρόεδρο (σημ: δημοτικά μονοπαραταξιακό, πολιτικά νεοδημοκρατική ενότητα).   

Η εκλογή προεδρείου ήταν το εύκολο «ταξίδι» για τον κ. δήμαρχο. Στη συνέχεια υποχρεώθηκε να προβεί σε προσωπικές (κατά το νόμο) αποφάσεις για διορισμούς αντιδ/ρχους και προχώρησε σε τρεις καθοριστικές και κρίσιμες μετα-κινήσεις στην σκακιέρα του (δε γνωρίζουμε αν τις έκανε μόνος του ή με βοήθεια μεντόρων). Το «ταξίδι» αυτό του κ. Γαλουζή γίνεται σε πέλαγος ανταριασμένο και οι επιλογές του έχουν ως εξής:

Γεω. Ψαρράς, γραφ. μεταφορών:  αντιδ/ρχος επί των έργων (Τεχν. Υπηρ)– από Πρόεδρος δ.σ.

Κων. Ζαΐρης, πολ. μηχανικός: πρόεδρος της ΑΝΕΚ – από αντιδ/ρχος επί των έργων.

Ιω. Διαμαντής, έμπορος: απομάκρυνση από πρόεδρος της ΑΝΕΚ.  

Αυτές οι τρεις μετα-κινήσεις φέρουν μαζί τους βαριά παρελκόμενα: παρασκήνιο εργώδες, αξιοκρατία που εγείρει απορίες, δυσαρέσκειες κ.α. Στην καλύτερη περίπτωση για τον κ. δήμαρχο οι μετα-κινήσεις αυτές θα του χαρίσουν ένα «πατ», μια ισοπαλία και θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές με το «πατ» και με τα παρελκόμενα των μετα-κινήσεων. Να κερδίσει "ματ" δε φαίνεται. Τη στιγμή μάλιστα που έγινε γενική η αίσθηση στο λαό ότι μερικοί υπηρετούν με το φανταρίστικο σύστημα "λούφα και παραλλαγή". 

Βέβαια όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, αλλά η νέα περίοδος των δυόμισι χρόνων που απομένει για να ολοκληρωθεί η 5ετής θητεία της δημαρχίας Γαλουζή, δε φαίνεται να ξεκινά με καλό καιρό. Εκτός κι αν οι πολιτικοί μετεωρολόγοι του κ. Γαλουζή προβλέπουν καλύτερους καιρούς.   

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

  Ποθητέ, το "μονοπαραταξιακό" είναι αντικειμενική πραγματικότητα, αφού μόνο η παράταξή σας συγκροτεί το προεδρείο του δημ. σ/λίου. Το "πολιτικά νεοδημοκρατική ενότητα" είναι προφανώς προσωπική μου παρατήρηση, χωρίς να θέλω ντε και καλά να πω ότι είναι κάτι το αρνητικό ή απεχθές. Στα δημοτικά συμβούλια δεν κυριαρχούν οι προσωπικές σχέσεις, γιατί σ' αυτά τα πολιτικά όργανα παίρνονται πολιτικές αποφάσεις. Άλλο αν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εδώ και χρόνια πλύνονται μαζί και βγάζουν "ζουμί" ροζ. Εξάλλου ο μύθος περί πράσινου (πασοκικού) Δήμου είναι εδώ και δεκαετίες μια πολύχρωμη σαπουνόφουσκα. Και επαναλαμβάνω: δεν είναι κακό που πάνε αγκαλιά στα δημοτικά μας πράγματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά δεν είναι και κακό να το λέμε. Αλλού είναι το πρόβλημα, Ποθητέ. Ότι η πολιτική βαρύτητα δίνεται στις προσωπικές καλές σχέσεις, στο κυνηγητό των επόμενων εκλογών, στην "πολιτική καλοπέραση", στις ψεύτικες ισορροπίες με ΜΜΕ και σε πολλά περιθωριακά κέντρα. Όχι στην ανάπτυξη της Καλύμνου.
  Φιλικά, Σακελλάρης.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ποθητός Μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από Ποθητός Μαγκούλιας

  Καλημέρα αγαπητέ Σακελλάρη.
  Καλό είναι να μην αποδίδονται πολιτικά χαρακτηριστικά στις προσωπικές σχέσεις.

  Σχόλιο για την τοποθέτηση σου: Μονοπαραταξιακό το δημ. σ/λιο μετά την άρνηση της αντ/τευσης να προτείνει δικό της για αντιπρόεδρο (σημ: δημοτικά μονοπαραταξιακό, πολιτικά νεοδημοκρατική ενότητα).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version